Eros pabaiga - Maskvoje atidarytas rusiškasis „McDonalds“: skelbiamas pavadinimas, lankytojų reakcija ir už kiek amerikiečiai pardavė savo verslą (Video)  ()

Restoranas, kuriame 1990 metais buvo atidarytas pirmasis „McDonald's“ restoranas Sovietų Sąjungoje, sekmadienį vėl atidarytas su nauju pavadinimu ir logotipu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV greitojo maisto milžinė gegužės 16 dieną paskelbė, kad pasitrauks iš Rusijos po Putino armijos puolimo Ukrainoje.

Sekmadienį Maskvos Puškino aikštėje dešimtys žmonių susirinko prie rusiško greitojo maisto restorano „Vkusno i tochka“ pastato, gerokai prieš oficialų atidarymą.

Restoranas, esantis toje vietoje, kur 1990 m. sausio mėn. duris atvėrė pirmasis „McDonald's“ ilgoms eilėms ir didžiuliam šurmuliui, yra tarp 15 pirmųjų, priimančių klientus.

Pasak naujosios grupės generalinio direktoriaus Olego Parojevo, pirmadienį planuojama atidaryti dar 50 restoranų, o tada tinklas planuoja atnaujinti 50–100 restoranų per savaitę visoje šalyje.

 

Vietoje „Auksinių arkų“ atsirado naujas logotipas – dvi stilizuotos oranžinės bulvytės kartu su raudonu tašku žaliame fone.

Meniu vis dar yra dvigubi sūrio mėsainiai, taip pat gausus ledų ir desertų pasirinkimas. Bet „Mc“ priešdėlis neberodomas.

„Turėjome pašalinti kai kuriuos produktus iš meniu, nes jie tiesiogiai nurodo „McDonald's“, pavyzdžiui, „McFlurry“ ir „Big Mac“, – sakė A. Parojevas.

Kainos „šiek tiek“ pakilo dėl infliacijos, kuri smarkiai paveikė Rusiją po to, kai Vakarų šalys įvedė sankcijas, tačiau jos išlieka „pagrįstos“, pridūrė jis.

 

Kalbant apie pakuotę, ji yra „neutrali“ – „nėra žodžio, jokios raidės“ klientams turėtų priminti „McDonald's“ grupę“, – sakė A. Parojevas.

„McDonald's“ rusiški restoranai sudarė apie devynis procentus JAV grupės apyvartos.

Praėjus trims dienoms po to, kai gegužę bendrovė paskelbė apie pasitraukimą, 850 restoranų operaciją įsigijo Rusijos verslininkas Aleksandras Govoras, buvęs tinklo licencijos turėtojas.

 

Pagal pardavimo sąlygas Govoras sutiko išlaikyti darbuotojus mažiausiai dvejus metus ir finansuoti įsipareigojimus tiekėjams, savininkams ir komunalinėms paslaugoms, pranešė „McDonald's“.

Sandorio kaina nebuvo atskleista, tačiau pranešdama apie jo pasitraukimą, „McDonald's“ teigė, kad planuoja vienkartinį 1,2–1,4 mlrd. USD mokestį, kad nurašytų investiciją.

„McDonald's“ Rusijoje dirbo 62 000 darbuotojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(11)
(1)

Komentarai ()