[Žinios trumpai] 5 žodžių skandalas Vokietijoje: O.Scholzo atsakymas apie saugumo garantijas Ukrainai sukėlė tikrą pasipiktinimo audrą, Berlynas bando suktis iš situacijos  ()

Vokietijos kancleris spaudos konferencijoje nusprendė pajuokauti. Už prastą pokštą vokiečių žurnalistai jį apkaltino arogancija ir piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas spaudos konferencijoje po G7 lyderių susitikimo konkrečiai neatsakė į žurnalistės Rozalijos Romanec klausimą apie saugumo garantijas Ukrainai. „Deutsche Welle“ paskelbė kanclerės kalbos vaizdo klipą.

Romanec paklausė Scholzo: „G7 pažadėjo Ukrainai saugumo garantijas pasibaigus karui su Rusijos Federacija. Ar galėtumėte jas patikslinti?“

Į tai politikas atsakė: „Taip... galėčiau. Tai viskas“ ir išsišiepė. Moderatorius pakvietė kitus žurnalistus užduoti klausimus.

Romanec niekada negavo atsakymo ir savo įspūdžius aprašė „Twitter“ - „Atsiprašau, pone kancleri. Kai studijavau vokiečių kalbą, man buvo primygtinai patarta spaudos konferencijose naudoti mandagią kreipimosi formą. Klausimas buvo užduotas rimtai.

Vokiečių laikraštis „Die Welt“ pastebėjo, kad Scholzas arogantiškai sureagavo į žurnalisto klausimą. Vyriausybės atstovės pavaduotoja Christiane Hoffmann paneigė šį vertinimą. Pasak jos, kancleris G7 viršūnių susitikime kelis kartus išsamiai atsakė į klausimą dėl saugumo garantijų Ukrainai.

 

„Scholzas ir toliau naudojasi kanclerio padėtimi, kad leistų sau neatsakyti į klausimus. Tai nebuvo pirmas kartas, kai Scholzas tyliai reagavo į klausimus, į kuriuos atsakymas gali užtrukti ilgiau“, – mano žurnalistai.

(5)
(20)
(-15)

Komentarai ()