[Žinios trumpai] Rusijos FSB stebi žuvusių rusų karių šeimas, teigia Ukraina  ()

Pasak Ukrainos karinės žvalgybos, Rusija stebi Vladimiro Putino kare žuvusių rusų šeimas. Atrodo, kad režimas baiminasi, kad gedinčios šeimos ims organizuoti visuomenės nepritarimą vykstančiam konfliktui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sekmadienį paskelbtoje ataskaitoje Ukrainos žvalgyba teigia, kad Rusijos Federalinė saugumo tarnyba (FSB) Kostromos regione šalies vakaruose pateikė prašymą stebėti tam tikrus asmenis, kurie gali būti „linkę daryti nusikaltimus“ pagal griežtus naujus įstatymus, kuriais ribojamas viešas nepritarimas „specialiajai karinei operacijai“.

FSB prašo regioninę valdžią pateikti pagrindinę informaciją apie asmenis, kurie gali pažeisti įstatymus dėl „viešos melagingos informacijos sklaidos ir veiksmų, kuriais siekiama diskredituoti Rusijos Federacijos ginkluotąsias pajėgas ir jų dalyvavimą agresijoje prieš Ukraina“, – teigiama Ukrainos žvalgybos pranešime.

Rusijos parlamentas dar kovą priėmė įstatymą, numatantį iki 15 metų kalėjimo už tyčinį „netikrų“ žinių apie Rusijos kariuomenę skleidimą. Kremlius pasinaudojo įstatymu, kad sutraiškytų tuos, kurie nukrypsta nuo V. Putino pasakojimo apie karą.

„Renkant tokią informaciją ypatingas dėmesys skiriamas karių, žuvusių Ukrainos teritorijoje ar dalyvavusių kare, giminaičiams“, – nurodė Ukrainos žvalgyba.

Maskvos savivaldybės deputatas Aleksejus Gorinovas penktadienį tapo pirmuoju žmogumi, kuriam pagal naujus įstatymus skirta ilgalaikė bausmė. 60-mečiui Rusijos sostinės teismas skyrė septynerius metus kolonijoje už tai, kad šis kritikavo V. Putino karą prieš Ukrainą. Net ir grįžęs į laisvę jis ketverius metus negalės eiti valstybinių pareigų.

 

Birželį Rusijos politikas ir buvęs kandidatas į Valstybės Dūmą Michailas Lobanovas buvo sulaikytas 15 dienų už šalies kariuomenės „diskreditavimą“ savo socialiniuose tinkluose. Jam buvo skirta 40 000 rublių (633 eurų) bauda.

Ukrainos Gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos direkcija sekmadienį savo ataskaitoje taip pat pažymėjo, kad Rusija dėl „didelių nuostolių“ kare suaktyvino verbavimą privačiomis karinėmis įmonėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(5)
(-3)

Komentarai ()