[Žinios trumpai] JAV karys iš „Žaliųjų berečių“: rusai turi vieną ypatingą mentaliteto savybę, kurią būtina įvertinti  (5)

Mark Giaconia dabar yra kompiuterių mokslininkas, autorius, muzikantas. Tačiau ankstesniame savo gyvenimo etape jis priklausė „Žaliosioms beretėms“ - JAV specialiosioms pajėgoms. Jis teigia, kad rusų kariai turi vieną ypatingą mentaliteto savybę, kurią privaloma įvertinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Su rusais Giaconia susidūrė Kosove 2001 metais - rusų ir amerikiečių kariai kartu patruliuodavo demilitarizuotoje zonoje. Be to, jau pasitraukęs iš tarnybos Giaconia dirbo su rusais programinės inžinerijos ir kompiuterių mokslo srityse. Jis teigia, kad rusai turi vieną didelį privalumą - jie geba viską supaprastinti. Giaconia nuomone, rusai greitai pastebi tai, ko galima atsisakyti. Jie tiesiog neapsikrauna, todėl sutaupo laiko, pastangų ir lėšų.

„Amerikiečių kariai dažniausiai turi daug prietaisų... ginklų su visokiais priedais, labai sudėtingas liemenes, kuprines ir t.t. Rusijos kariai turėjo tik paprasčiausių daiktų ir su savimi pasiimdavo kuo mažiau. Iš pažiūros atrodo, kad jie yra mažiau sofistikuoti... bet kai kuriais atvejais tai iš tikrųjų reiškia, kad jie yra labiau sofistikuoti, nes norint supaprastinti sudėtingus dalykus, reikia daug galvoti ir analizuoti“, teigia Giaconia.

Giaconia prisimena, kaip Kosove važinėjo ant BTR, BMP ir „Ural“ - tos mašinos jam pasirodė visai primityvios, bet jos niekada negesdavo. Buvęs karys prisimena, kaip amerikiečių HUMMER visureigiai strikdavo ir gesdavo, nors ir buvo gerokai sudėtingesni už rusų mašinas. O štai rusiška technika judėdavo žiauriais Kosovo keliais ir nesiskųsdavo.

 

Giaconia teigia, kad ir dabar jo patirtis yra panaši - vienas iš geriausių jo darbuotojų yra rusas, kuris programuoja labai paprastai, bet ir labai greitai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(24)
(44)
(-20)

Komentarai (5)