[Žinios trumpai] „Artimuosiuose Rytuose netrukus prasidės didelis karas – dalyvaus daugybė šalių, gali smogti net Iranui“  ()

Buvo pareikšta, kad tarp padėties Artimuosiuose Rytuose ir Ukrainos ir Rusijos karo yra tiesioginis ryšys. Tiesa ta, kad Rusijos Federacija tame regione turi savų interesų. O jos susilpnėjimas dėl Ukrainos karinio nuotykio jau davė rezultatų – Turkija ruošiasi karinei operacijai Sirijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią prognozę interviu „YouTube“ kanalui UKRLIFE išsakė Izraelio gynybos pajėgų karininkas Yigalas Levinas.

Tai ne vienintelis pavėluotas konfliktas regione, pabrėžė Levinas.

„Didysis karas Artimuosiuose Rytuose jau netrukus... Ne rytoj, bet artimiausioje ateityje. Tikriausiai jau kitais metais. Nes yra didelių prieštaravimų. Turime atskirą šiitų ašį, kita vertus, turime Saudo Arabiją, kuri atstovauja sunitams ir islamui. Tuo pat metu ir Iranas, ir Saudo Arabija skelbiasi esantys musulmonų gynėjai. Turime Izraelį, kuris turi prieštaravimų su Iranu“, – sakė karo ekspertas. 

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad Izraelis neseniai surengė plataus masto karines pratybas, kuriose treniravosi smogti Iranui. Anksčiau izraeliečiai demonstratyviai kovojo tik su Irano įgaliotąja organizacija „Hezbollah“. Dabar eskalavimo lygis akivaizdžiai auga.

„Izraelis ruošiasi smogti dėl tam tikros priežasties. Jie supranta, kad branduolinis susitarimas tarp JAV ir Irano niekur nedings ir Iranas įsigis branduolinių ginklų“, – aiškino Levinas.

 

Jis patikslino, kad Rusijos invazija į Ukrainą apskritai turėjo didžiulį poveikį pasaulio branduolinio atgrasymo priemonėms. Daugelis branduolinio ginklo neturinčių valstybių yra galvojusios apie tokių ginklų įsigijimą.

„Visi suprato, kad jei neturi branduolinių ginklų, esi potenciali didelių plėšrūnų auka“, – teigė Izraelio karininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(56)
(2)
(54)

Komentarai ()