[Žinios trumpai] Medvedevas pripažino, kad NATO padėtis Baltijos jūroje tampa dominuojančia ir tai nieko gero Rusijai  (2)

Suomijos ir Švedijos įstojimas į Šiaurės Atlanto Aljansą pablogins Rusijos situaciją Baltijos jūroje, nes NATO padėtis regione taps dominuojančia - tai pareiškė Rusijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Baltijos jūra dabar faktiškai tampa jūra, kurioje dominuoja NATO šalys. Akivaizdu, kad Suomijos ir Švedijos sprendimas įstoti į NATO ne sustiprina regiono saugumą, o priešingai - apsunkina situaciją“, – sakė D. Medvedevas po susitikimo dėl Rusijos Federacijos šiaurės vakarų sienų saugumo užtikrinimo.

Kartu Medvedevas pabrėžė, kad bet kokioje įvykių raidoje Rusija galės apginti savo interesus ir užtikrinti piliečių saugumą. NATO, žinoma, neketina pulti Rusijos, tačiau Rusijos valdantysis elitas dažnai pabrėžia, kad NATO įsigalėjimas šalia Rusijos sienų yra pavojingas rusams. Iš dalies taip yra dėl Rusijoje vis dar dominuojančio pasenusio „įtakos sferų“ pasaulio matymo.

(6)
(3)
(3)

Komentarai (2)