Kinijoje žaibo greičiu plito mintis: neikite miegoti, šią naktį atsiimsime Taivaną

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2022-08-04 17:23
Skirtumas labai didelis. Dėl ruso nesąmonių verkia Europa, dėl kino pasaulis. Amerikos ekonomika atremta į dolerį, kino į produkcija. Būtų įdomu pamatyt kas būtų jei kinas pareikštų kišk dolerį kur nesueina duok kiniskais popieriukais. sudrebėtų Amerikos pamatas nuo pamatų iki aukštumų.
Dannas3 2022-08-04 17:43
Donatas, o davai viena karta numesk koki straipsni ar video, su kokio rimtesnio eksperto nuomone kaip kinai uzsankcionuotu pasauli, ar pagrystu kitas tavo mintis, nes nu rimtai, nuo tavo smegenu diarejos jau vemt vercia. Ta prasme stabdo tiekimus? Uzdarineja savo fabrikus ir padaro atvirkstine industrializacija t.y zmones issiuncia atgal i kaimus ukininkaut su kauptukais? Gal gali papasakot kaip kinai padarytu, jog pasaulyje prasidetu badas? Nes kad kinijoj prasidetu badas uz keliu menesiu uztenka uzblokuot viena laivybos kelia.
donatasv 2022-08-04 18:03
Tai kad čia tu viduriuoji. Mes nepirksim nieko iš kino reki ir jam bus pzdc. O kas bus mum? Tu bent suvoki iki kiek mes priklausomi nuo Kinijos? Pereik per namų apyvokos daiktus ir surask bent vieną daiktą kuriame nebūtų nors vieno komponento kinoško nuo skalbenkės šaldytuvo iki laikrodžio ant rankos telefono ausinių ko nori. Mašinos tuo labiau. Linijos tau šikpopierę gamins kol nesuges kiniškas komponentas, tada prasidės linksmybes, grįšim į 19 amžiaus pradžia. Šikną valysi malka. Telefoną išvis galėjai pamiršt. Kol nepakeis kiniško tiekimo, o tam prireiks ne mėnesio ir ne dviejų...
Kyborg 2022-08-04 18:32
Na nustok tu kliedėt. Taip, daug kas ką naudojam pagaminta Kinijoje. Bet ar tu suvoki, kad visi tie daiktai sukurti ne Kinijos, o vakarų šalių? Kinija tėra didelė gamykla, kuri gamina vakarų sukurtus gaminius, pagal vakarų užsakymus, gamybai naudodami vakarų suteiktas technologijas. Užsidarys Kinija, bus atidarytos gamyklos kitose šalyse, kaip nors jau žmonės pratemps pora papildomų metų su ta pačia buitine technika.
donatasv 2022-08-04 18:57
Po 5 metu kol surikiuos tiekima pastatys gamyklas ir paruoš viską ką turi kinija. Kinijos negalės užspausti tol kol iš jos kažkam kažko reikės. Taip kaip neužspaudzia ruso. Taivano karo atveju kinas eis su ruskiu į draugyste. Tada Europoje bus linksma. Reikėjo palikt rusijoje auto gamyklas kur buvo tik atvežami komponentai ir surenkama verkė iki apsisikimo. I kinija įdėta n kartų daugiau. Kai maži vaikai susėdę šnekat. Karo atveju kinas pasiims taivana jei negalės paimt sulygins su žeme. Va tiek tas karas bus vertas. Į tą laiką rusas šokdins Europa...
Dannas3 2022-08-04 18:58
Kaip matau saltiniu nebus. Dabar pasakysiu aiskiai. Zinok yra zmoniu kurie skaito knygas, ziuri podcastus, ziuri youtubes lobynus, kas suformuoja ju nuomone, kuria gali pagrysti igautom ziniom. Tu tuo tarpu pezalioji is asmenines perspektyvos ir neturi nei vieno saltinio kuris galetu pagrysti tavo mintis.
donatasv 2022-08-04 19:25
Man nereik jutubo aš ir taip matau, kad mano telefonas ir didelė dalis komponentų yra pagaminta Kinijoje ir cia tik vienas mažas daigtas iš visų turimu. Tau pasakė per youtuba kas bus Kinijai jei mes nepirksim kažko iš jo, o bent vienas paminėjo kas bus pas mus be kino? Kas darosi be kelių rusiškų/ukrainietiškų komponentų? Badas, šaltis ir t.t. Kinija čia jau visai kitas kalibras. Matai tik tai ką nori, o kas nepatogu praleidi? Aš atvirkščiai stengiuosi matyt blogiausią ir ruoštis blogiausiam, nes jei ateis blogiausias busi pasirengęs. Neateis gyvensi kaip gyvenai toliau. Dabar negali nurinkt ir išvežti derliaus dėl ruso pokšto. Kas bus kai dėl kiniško komponento trūkumo kuri laiką negalės nurinkt? Čia tik maža smulkmena. Visi issivarys arklius? Dėl kiniško/taivanietiško komponento negalės pateikt kažkokios medicininės paslaugos kiek tai kainuos? Metus du tris...
Kyborg 2022-08-04 19:41
Karas tau yra "pokštas"? Apgailėtinas esi.
donatasv 2022-08-04 19:53
Kai neturi ką pasakyt tai kabinėjasi prie žodžių. Pokštą į kabutes itraukciau aiškiau būtų?
Kyborg 2022-08-04 23:04
Sunku rast ką padsakyt žmogui kuris nesugeba argumentuotai diskutuot, nesugeba pateikt prašomų informacijos šaltinių. Užsiciklinęs mini savo komponentus. Na tai įvardink tu tą mistinį komponentą, dėl kurio staiga, visiškai gali būt sustabdytas derliaus nurinkimas kokioje nors šalyje? Pezi tik tam, kad pezėt. Yra dalykai apie kuriuos galima juokaut ir yra apie kuriuos ne. Jei apie tavo motiną kažkas tebūnie kabutėse nešvankiai pajuokautų, juokinga būtų? Tas "pokštas" jau dešimtis tūkstančių gyvybių nusinešė. Ir aš tikrai kabinėsiuos prie besmegenių kurie šia tema nesprenčia "pajuokaut".
sub 2022-08-05 08:44
Verkia dėl šūdniekių žmonės, va šito nesuprantu. Taigi pakeisi Kinišką šūduką euru brangesniu Vokišku, Čekišku ar Lenkišku ir baigsis problema. Atrogo lyg Kinija gamintų pasaulyje visa tai, ko kiti negamina. Paskaičiau tavo komentarą ir pažiūrėjau, nėra tuose namuose labai jau daug to ką kiniečiai gamina. Ar tu galvoji tik Kinija yra pasaulynė gamykla? Pamiršti kitas: Taivanas, Tailandas, Vietnamas, Filipinai, Malaizija and Indonezija. Visi šūdniekiai, kurie tikrai nelabai reikalingi, va tie yra kiniški, o visi geri patvarūs daiktai nėra kiniški ir nereik čia pasakų, kad be kinietiškų prekių bus šakės. Ok, turiu Apple produkcijos, bet jų komponentų gamyba vykdoma 7 šalyse, kartu su Kinija. Be to čia tik komponentas ir jis gaminamas tarkim Kinijoje tik todėl, kad kaina pigesnė darbo, jei gamintų pati JAV, kaina komponento kiltų 1.2-2 kartus jei ne daugiau. Tik tiek. Ir visa tai ką gamina Kinija galima pagaminti čia bet kur kitur, galbūt kažkiek brangiau, bet nebus taip kad bus deficitas. Pamirštat ekonomikos pagrindus, jei bus paklausa tai atsiras ir pasiūla. Kas man keisčiau, tai pas vyrus tokia panika dėl kiniškų šudniekių. Jeigu verslas paremtas būtent kinišku šūdu, tai laikas galvot apie verslo perrorientavimą ar naujų tiekėjų ieškojimą kitose geografinėse platumose. Arba keist verslą, niekad kiniškų šūdų perpardavimo nelaikiau kažkokiu rimtu verslu.