Skandalas Rusijoje: Oro pajėgų vadovybės štabas atsisakė dalyvauti kare - Kremlius įsiutęs, sukurta speciali komisija  ()

Rusijos desantininkai atsisako vykti kautis į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos Gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato (GUR) teigimu, dėl masinio desantininkų atsisakymo dalyvauti karo veiksmuose Ukrainos teritorijoje, okupacinės šalies oro desantininkų vadovybė nusprendė į karininkų pareigas skirti kontraktininkus be laipsnių ir kovinių operacijų patirties.

„Po didžiulių nuostolių, kuriuos Rusijos desantininkai patyrė dėl susirėmimų su Ukrainos gynėjais, oro desantininkų vadovybė bent iš dalies stengiasi atkurti jų moralinę ir psichologinę būseną bei kovinį pajėgumą. Didžiausias dėmesys skiriamas padaliniams, kuriuose buvo sunaikinta daugiau nei 60 procentų personalo, ir padaliniams, kuriuose personalas yra demoralizuotas ir atsisako tęsti tarnybą“, – rašoma pranešime.

Pažymima, kad didžiausia okupantų problema – masinis Oro pajėgų vadovybės štabo atsisakymas dalyvauti kare, net kontraktininkai kariai, kuriems skubiai buvo suteikti būrio vado ar  bataliono vado laipsniai, atsisako eiti pareigas ir vykti į Ukrainą.

 

Dabar desantininkų vadovybėje dirba okupacinės šalies generalinio štabo komisija. Jos nariams buvo pavesta ištirti kiekvieną atsisakymą ir įtikinti vadus grįžti į savo dalinius, pažadant jiems socialines pašalpas ir valstybinius apdovanojimus, nurodė GUR.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(190)
(3)
(187)

Komentarai ()