[Žinios trumpai] Kraupiame vaizdo įraše – Rusijos kovotojas su ukrainiečio kaukole: planuoja pasigaminti taurę (Video, N-14)  ()

Socialiniuose tinkluose sklindančiame kraupiame vaizdo įraše tariamai matomas Rusijos karys, laikantis žuvusio ukrainiečio kaukolę ir pasisakantis už tolesnį drastišką smurtą šalyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ankstų sekmadienio rytą vaizdo įrašas buvo pradėtas dalytis „Twitter“. Serhii Sternenko, kurio profilio biografijoje jis apibūdinamas kaip Ukrainos aktyvistas, pasidalijo vaizdo įrašu tviteryje, o vėlų sekmadienio rytą jis sulaukė 305 000 peržiūrų.

Vaizdo įraše karys, 36 metų Rusijos veteranas, stovi ant naktinio klubo scenos ir kreipiasi į minią. Jis pasakoja, kad kaukolė yra Ukrainos pulko kareivio, žuvusio kovoje su Rusijos pajėgomis Ukrainoje.

„Tai Igoris Manguševas“, – rašė Sternenko „Twitter“. „Rusijos karys, išėjęs į karą vykdyti genocido. Vaizdo įraše jis pats tai pripažįsta. Jis sako, kad pagrindinis karo tikslas yra nužudyti visus, kurie laiko save ukrainiečiais. Manguševas rankose laiko žmogaus kaukolę“.

Jis pridūrė: „Pasak jo, tai Ukrainos kareivio iš „Azovstal“ kaukolė. Ar vis dar norite prekiauti su Rusija? Ar vis dar manote, kad Ukrainai reikia ginklų? Rusija yra absoliutus antižmogiškas darinys, kurį reikia sunaikinti“.

 

Per kalbą Manguševas ragina Ukrainą „deukrainizuoti“, o „Novorosijos žemes“ „grąžinti“ Rusijai. Novorosija – tai siūlomos atsiskyrusių Rytų Ukrainos regionų konfederacijos, kuri pirmą kartą buvo pasiūlyta 2014 m., pavadinimas. Ji apima Donecko ir Luhansko regionus, kurie buvo pagrindiniai Rusijos invazijos židiniai.

 

„Mes kariaujame su idėja – Ukraina kaip antirusiška valstybė. Mes gyvi, o šis vaikinas [kaukolė] jau miręs. Tegul jis dega pragare. Jam nepasisekė. Padarysime taurę iš jo kaukolės“, – vaizdo įraše sako Manguševas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(38)
(-36)

Komentarai ()