[Žinios trumpai] Zaporižios AE rimtas pažeidimas: pramuštas branduolinio kuro saugyklos stogas, skelbiami vaizdai (Foto)  ()

Apgadintas pastatas yra šalia antrojo Zaporižios AE energetinio bloko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Zaporižios atominėje elektrinėje okupuotame Energodare dėl apšaudymo buvo pramuštas specialaus pastato, kuriame laikomas branduolinis kuras, stogas. Taip teigia miesto okupacinė administracija, o Ukrainos kariuomenė kaltinama smūgiu, praneša „RIA Novosti“.

„RosSMI“ paskelbė objekto nuotraukas, kuriose matyti, kad vieno pastato stogas apgadintas – ten susiformavo skylė.

Okupacinė Energodaro administracija tvirtina, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos tariamai sudavė miestui naują smūgį, o visos tarnybos budi. Be to, rusai kaltina Ukrainos kariuomenę apšaudymu ZAE, taip pat teigia, kad dėl ukrainiečių atakų buvo įlūžęs elektrinės specialaus pastato, kuriame saugomas branduolinis kuras, stogas.

Okupantai taip pat skelbia, kad situacija užgrobtoje Zaporižios atominėje elektrinėje „kontroliuojama, radiacinis fonas normalus“.

Rašant šį straipsnį, Ukrainos pareigūnai niekaip nereagavo į naują okupuoto Energodaro miesto ir Zaporižios AE apšaudymą.

Rugpjūčio 28-osios vakarą Energodare buvo apšaudomi du gyvenamieji rajonai. Pasak Dmitrijaus Orlovo, žinoma apie pataikymą į vieną iš butų, o kaimyniniuose namuose buvo išmušti langai.

 

 

Okupuoto miesto meras Dmitrijus Orlovas sakė, kad ryte buvo nustatyta, jog 10 civilių buvo sužeisti, rugpjūčio 28 d. Rusijos kariams apšaudžius miesto gyvenamuosius rajonus. Du žmonės sunkios būklės paguldyti į ligoninę.

„Buvo sunaikinti ir apgadinta mažiausiai 20 automobilių, stovėjusių prie 4, 8 ir 18 namų „Tarptautinių karių“ gatvėje. Akivaizdu, kad taip rusai skubėjo „patikrinti“ savo scenarijų TATENA misijos atvykimo į Zaporižios atominę elektrinę išvakarėse. Tiesioginė grėsmė civiliams nesibaigia“, – sakė jis.

 

 

Rugpjūčio 29 d. tapo žinoma, kad TATENA misija išvyko į Zaporižios AE. Pasak agentūros generalinio direktoriaus Rafaelio Grossi, misija į Energodarą atvyks šią savaitę. Tuo tarpu ISW teigimu, rusai bando ją sustabdyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(2)
(6)

Komentarai ()