[Žinios trumpai] Ukraina karių ir ginkluotės pervežimui pradės naudoti modernius robotus THeMIS: kuo jie ypatingi? (Video)  ()

Pirmą kartą savanoriai į Ukrainą pristatė robotizuotą sistemą, kurią jau naudoja NATO šalys.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-03 [Žinios trumpai] Ukraina karių ir ginkluotės pervežimui pradės naudoti modernius robotus THeMIS: kuo jie ypatingi? (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos gaus kovinį robotą THeMIS (Tracked Hybrid Modular Infantry System), kuris padės kovoti su Rusijos įsibrovėliais. Apie tai savo „Facebook“ puslapyje paskelbė buvęs Ukrainos prezidentas ir „Europos solidarumo“ liaudies deputatas Petro Porošenka.

Jis teigia, kad pirmą kartą THeMIS robotą į Ukrainą atvežė bendradarbiaudamas su savanoriais iš medicinos savanorių bataliono „Hospitallers“ ir įgyvendindamas projektą „Gervė“ (vieno iš žuvusių Ukrainos didvyrių garbei).

Robotizuotas automobilis išveš sužeistus karius iš mūšio laukų, jei gydytojai negalės prie jų patekti dėl priešo apšaudymo. Be to, kompleksą siūloma panaudoti ginklų transportavimui ir kitoms karinėms užduotims.

„Susipažinkite. Tai kovinis robotas, unikalus ateities ginklas. Jis jau tarnauja NATO šalyse. Labai tikiuosi, kad artimiausiu metu jis pradės tarnybą Ukrainos ginkluotosiose pajėgose", – rašė Petro Porošenka.

THeMIS robotų kompleksą sukūrė „Milrem Robotics“ Estijoje, siekdama paremti kariuomenę ir saugumo pajėgas. Jame sumontuotas žemo triukšmo dyzelinis-elektrinis variklis ir vikšrinė platforma, galinti gabenti iki 750 kg naudingąją apkrovą.

Pagrindinės THeMIS savybės:

  • Maksimalus greitis: 20 km/h;
  • Svoris: 1630 kg;
  • Maksimalus naudingasis svoris: 1200 kg;
  • Maksimalus šoninis nuolydis: 30 %;
  • Traukos jėga: 15 000 N;
  • Variklio veikimo laikas: iki 15 val.;
  • Veikimo laikas elektrine pavara: iki 1,5 val.;
  • Kameros: infraraudonųjų spindulių (MIL-STD-810G), terminio vaizdo, HDR

 

Į THeMIS paketą įeina platforma žmonėms ir kroviniams vežti, dėžės įrankiams ir įrangai laikyti. Prireikus ant roboto galima sumontuoti įvairius lengvuosius ginklus priešui slopinti.

Prancūzija jau išbandė kompleksus kovinėse operacijose per kovos su terorizmu operaciją Malyje. Kūrėjo teigimu, automobilis per dykumą įveikė apie 1200 km. Be to, THeMIS naudojama 12 šalių, iš kurių 7 yra NATO narės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(0)
(61)

Komentarai ()