[Žinios trumpai] Naujas „smūgis į nugarą“ Rusijai iš Azerbaidžano - paskelbti grandioziniai planai  ()

Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas paskelbė, didinantis dujų eksportą į Europą, rašo „Interfax“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius, išsidirbinėjęs ir įžūliai besišypsantis ne vienerius metus, puikavosi savo dujų kraneliu, bus išmestas iš Vakarų degalų rinkos. Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas paskelbė didinantis dujų eksportą į Europą, rašo „Interfax“.

„Planuojame dvigubai padidinti gamtinių dujų eksportą į Europą ir esu tikras, kad tai pasieksime. Trans-Anatolijos (TANAP) dujotiekio talpa yra 16 mlrd. kubinių metrų, planuojame padidinti iki 32 mlrd. kubinių metrų", – sakė Alijevas.

Tinklaraštininkas Anatolijus Nesmijanas mano, kad Baku tikrai turi pagrindo skelbti Kremliui tokius nemalonius pareiškimus. Tačiau reikia atsižvelgti į tai, kad dabar Azerbaidžano specialistams reikia didinti dujų gavybą ir padvigubinti TANAP sistemos pralaidumą. Modernizavimas gali trukti nuo pusantrų iki trejų metų.

 

„Anksčiau ar vėliau, bus tiesiogiai iškeltas klausimas dėl Kaspijos dujotiekio, kuriuo dujos iš Kazachstano, Turkmėnistano ir Uzbekistano galėtų eiti tiesiai per Azerbaidžaną ir Turkiją, aplenkiant Rusiją, sukūrimo“, – mano jis.

Jei šalys išspręs šį klausimą, Rusijos dujų transportavimo sistema susidurs su dideliu dujų trūkumu, nes praktiškai didžioji dalis dalis dujų, einanti pietiniu šios sistemos koridoriumi, yra Centrinės Azijos kilmės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(143)
(1)
(142)

Komentarai ()