Joe Bidenas suplanavo grandiozinę pagalbą Ukrainai – tiek milijardų Ukraina dar nėra gavusi: skelbiama, kam bus skirta ir kokia procedūros eiga  ()

Bidenas prašo Kongreso beveik 12 milijardų dolerių Ukrainai – daugiau nei pusė bus skirta ginklams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Greitu metu Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas kreipsis į Kongresą su prašymu padėti Ukrainai pirmąjį 2023 metų ketvirtį. Tai yra apie 11,7 milijardo dolerių.

Tai pranešė „Reuters“, remdamasis informuotais šaltiniais.

Tikimasi, kad iš šios sumos 7,2 milijardo dolerių bus skirta Pentagonui ir bus išleista ginklams Ukrainai (4,5 milijardo dolerių) ir gynybos bei žvalgybos pagalbai (2,7 milijardo dolerių).

Likę 4,5 milijardo dolerių bus skirti Ukrainos vyriausybei ekonomikos ir socialinei sferai remti karo metu.

Situaciją savo „Telegram“ kanale pakomentavo rusų tinklaraštininkas Anatolijus Nesmijanas (El Muridas). Jis pažymėjo, kad Vašingtonas lėšas Kyjivui pradėjo skirti iš anksto, tai yra, amerikiečiai nebeabejoja, kad Ukraina išliks šiame kare, o Rusijos Federacija neturi jokių šansų laimėti.

 

„Ekonominis karas, kuris yra bendro konflikto su Rusijos Federacija dalis, vyksta santykiu apie 1,5 trilijono JAV dolerių Rusijos BVP ir daugiau nei 40 trilijonų JAV dolerių viso Ukrainą remiančių šalių BVP. Blickrygui svarbus dalyvaujančių šalių karinės galios santykis, tačiau karo veiksmams beviltiškai užsitęsus, reikia skaičiuoti iš visai kitų rodiklių. Ir šie skaičiai akivaizdžiai nėra palankūs Kremliui“, – tvirtino Rusijos ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(0)
(72)

Komentarai ()