[Žinios trumpai] Rusija žemiau dugno – Rusijos kariuomenė internete išparduoda karinę techniką: šarvuota mašina „Tigras“ už 300 000 eurų  (4)

Populiari Rusijos internetinė skelbimų svetainė užpildyta modernia rusiška įranga ir karinėmis transporto priemonėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistinio tyrimo rezultatai parodė, kad korumpuoti Putino generolai iš armijos uždirba milijardus, o kariai privačiose skelbimų svetainėse parduoda vogtą įrangą ir transporto priemones. Apie tai praneša „The Sun“.

Populiari Rusijos internetinė svetainė, skirta privatiems skelbimams, tiesiog užpildyta šiuolaikinės rusiškos įrangos nuotraukomis, rašo britų žiniasklaida. Tuo pačiu metu Ukrainoje fronte matomi kai kurie Rusijos ginkluotųjų pajėgų kariai, prastai aprūpinti ir nepakankamai ginkluoti.

Ginklų ekspertas Samas Cranny-Evansas iš RUSI ekspertų grupės teigė, kad Rusijos karininkų karinės technikos pardavimo praktika yra labai populiari.

Rusijos kariškių atlyginimai tokie maži, kad jie parduoda viską, ką tik randa – jiems tai kaip papildomos pajamos.

Dažniausiai naujos neperšaunamos liemenės ir kita įranga nepatenka pas kariškius, o iš karto pateikiamos pardavimui. Kartais fronte kariaujantiems kariams netgi tenka viską, ko reikia, pirkti internetu.

Neperšaunamą liemenę, kurią naudoja Putino fronto linijos kariuomenė, galima įsigyti už maždaug 100 eurų rusiškame „eBay“ atitikmenyje. Taip pat parduodama aukštųjų technologijų „Warrior“ įranga, šalmai ir transporto priemonės.

Šarvai su šalmu kainuos 288 eurus, o pora granitinių neperšaunamų plokščių kainuos apie 150 eurų.

Geolokacijos duomenys rodo, kad dalis anoniminių pardavėjų yra netoli žinomų Rusijos ginkluotųjų pajėgų karinių bazių.

 

Vienas iš pardavėjų įdėjo skelbimą, kad už maždaug 300 000 eurų parduodama kovos mašina GAZ 2330 „Tigr“, kurią Rusijos kariai naudoja nuo 2006 m. „Tigr“ komplektuojamas su šarvų plokštėmis ir langais su neperšaunamais stiklais.

Pardavėjas teigia, kad skelbimas tikras ir prašo paskambinti tik tuo atveju jei tikrai norite pirkti. Geolokacijos duomenys rodo, kad skelbimas buvo patalpintas netoli karinės bazės Maskvos srityje.

Ši akivaizdi korupcija kyla iš pačių viršūnių, teigia tyrėjai ir primena, kad „Transparency International“ 2021 m. korupcijos reitinge Rusijos Federacija užėmė 136 vietą iš 180.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(1)
(63)

Komentarai (4)