„Tai katastrofiška problema“, – paviešino Rusijos silpniausią vietą ginklų gamyboje  ()

„Tai katastrofiška problema“, – Markas Feiginas atkreipė dėmesį į Rusijos silpnąją vietą ginklų gamyboje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų opozicionierius, teisininkas ir žurnalistas Markas Feiginas sutiko, kad analogų sovietiniams ginklams pasaulyje tikrai nėra, tačiau tai nėra privalumas, nes šie ginklai visais atžvilgiais gerokai prastesni už vakarietiškus.

Be to, jis pabrėžė, kad Rusija turi rimtų problemų dėl atsarginių dalių, komponentų ir viso kito, kad ir toliau išlaikytų karinės pramonės lygį, leidžiantį kariauti bent tokiu režimu, koks jis yra.

Tai ekspertas pareiškė interviu su Inge Mezere, kurį galima peržiūrėti „YouTube“ kanale „Politeka Online“.

Markas Feiginas pažymėjo, kad Rusija negali gaminti ginklų komponentų, nes ji niekada to nedarė, o karo metu ji to padaryti juolab negali.

Nepaisant to, Feiginas pažymėjo, kad šiuo metu Rusijos Federacija turi priemonių. Žinoma, jos baisios (pavyzdžiui, kai skiriasi ginklo vamzdžio storis, dėl to atsiranda nuokrypis), bet net ir tokie vamzdžiai vis dar gaminami Rusijoje, nors, žinoma, tai juokinga XXI a.

„Bet su įvairių rūšių mikroschemomis situacija labai prasta“, – pridūrė opozicionierius.

„Galima gaminti blogus ginklų vamzdžius, bet niekada nepavyks pagaminti to, ko niekada negaminai. Kaip tai padaryti nuo nulio? Kaip, pavyzdžiui, pagaminti bent tokio lygio UAV, kokį gamina Iranas? Šio produkto tiesiog nėra. Kur gauti? Kol kas nelabai aišku, ar kas nors nusprendė padėti Maskvai. Pekinas, kuris galėtų tai padaryti, to nedaro. Indija ir kitos šalys taip pat, tai aš sakyčiau, kad ši problema su technologiniais produktais, kurie iš principo nėra gaminami Rusijoje ir negali būti pagaminti, yra daug katastrofiškesnė, o tai labai svarbu“, – aiškino Feiginas.

 

Interviu pabaigoje ekspertas pasakė, kad Rusijos Federacija neturi nei pajėgumų, nei pramonės, nei žmonių, kurie galėtų visa tai pagaminti. Karo sąlygomis viso to gauti visiškai neįmanoma, nes kiekviena diena yra brangi.

„Todėl manau, kad kažkada ši problema pasireikš. Galbūt degantį norą pasiekti paliaubas sukelia būtent ši problema. Jie žino tai, ko mes iki galo nesuprantame“, – reziumavo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(0)
(39)

Komentarai ()