[Žinios trumpai] Artėja galas Putino „stebuklingam ginklui“ – Europos raketų gamintojai kurs anti-hipergarsinių raketų ginklus: tam mesti milijonai eurų  ()

Ispanijos ir Vokietijos raketų gamintojai vadovauja pastangoms sukurti naują hipergarsinių raketų gynybos sistemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Sąjunga paskelbė savo pirmųjų Europos gynybos fondo (EDF) finansuojamų projektų nugalėtojus, įskaitant 61 mokslinių tyrimų ir plėtros projektą, kuriems skirta bei daugiau nei 1,2 mlrd. lėšų.

Tarp žymesnių apdovanojimų yra Europos hipergarsinių perėmėjų (HYDEF) programa, kuri, remiantis Europos gynybos fondo dokumentais, apims endo-atmosferinio gaudytuvo kūrimo koncepcijos etapą. Programa bus vykdoma 36 mėnesius ir turėtų kainuoti beveik 110 milijonų eurų. ES prie šių pastangų skirs daugiausia beveik 100 mln. eurų.

Ispanijos „Sener Aerospacial Sociedad Anonima“ koordinuoja HYDEF programą, o Vokietijos „Diehl Defense“ vadovauja techniniu aspektu, pranešė bendrovės pareigūnai.

Tikslas yra sukurti „Europos gaudytuvą, nukreiptą į 2035+ grėsmes, kartu su ginklų ir jutiklių sistemomis“, kaip teigiama ES informaciniame biuletineyje. „Sener“, „Diehl“ ir jų partneriai dirbs kurdami ir demonstruodami HYDEF gaudytuvą.

Šiuo metu HYDEF programa tebėra derybų su Europos Komisija ir dalyvaujančiomis valstybėmis narėmis fazėje, sakė Fernando Quintana, „Sener" ginklų sistemų direktorius. Dar reikia nustatyti programos valdymo organą – arba pati Europos Komisija prižiūrėtų pastangas, arba Tarpvyriausybinė jungtinio ginklavimosi bendradarbiavimo organizacija (OCCAR).

 

Pažymėtina, kad antihipergarsinių ginklų projektas greičiausiai susijęs su Rusijos tokio tipo ginklų naudojimu Ukrainos kare. Rusijos kariuomenė Ukrainoje tris kartus panaudojo hipergarsines raketas „Kinzhal“.

„Kinzhal“ yra Rusijos hipergarsinė balistinė raketa „oras-žemė“, kurios nuotolis yra daugiau nei 2000 kilometrų. Jis turi galimybę atlikti vengimo manevrus kiekviename savo skrydžio etape.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(1)
(21)

Komentarai ()