Propaganda stipriai perlenkė lazdą: nauja kalba sukėlė rimtą skandalą Rusijoje – rusai suprato, kad juos laiko idiotais  ()

Pareiškimu apie „didybę“ Margarita Simonyan išprovokavo Rusijos Federacijoje didelį skandalą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandos veidas Margarita Simonyan dar kartą nusprendė papasakoti rusams apie „irstančius Vakarus“. Geriausia blogo gyvenimo iliustracija ji laikė JAV, kur, pavyzdžiui, gimė ir gyveno Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo dukra Jekaterina. Moteris turi Amerikos pilietybę, o jos vyras Aleksandras Vinokurovas ir du vaikai yra izraeliečiai.

Taigi, M. Simonyan pareiškė, kad „Amerika buvo puiki… Dabar ši šalis turi nesuvokiamą ateitį. Prieš 30 metų buvo neįmanoma įsivaizduoti, kad pilietinio karo galimybė JAV nebus laukinė, ir juokinga idėja nemažai daliai JAV gyventojų. Ir dabar taip yra, nes ideologinis fanatizmas ir viso gyvenimo jam pajungimas niekada niekam neatnešė gero“.

Šie žodžiai Rusijoje sukėlė rimtą skandalą. Rusai pastebėjo, kad jei propagandistės kalboje vietoj JAV įterpiamas jų šalies pavadinimas, tai situacija labai panaši į tiesą. Be to, daugelis dar nėra pasiruošę gyventi pagal „Gyvulių ūkio“ scenarijų, apie kurį kalba M. Simonyan.

„Atsiprašau? Ar tai Amerika – šalis su nesuvokiama ateitimi? Taip, mums jau 80 metų buvo sakoma, kad Vakarai nyksta. Taip, tik jie gyvena iki šiol. Jie turi gerus atlyginimus, padorias pensijas, prestižiškiausią išsilavinimą. Margarita, apie ką tu kalbi?“, „Bet Rusijos Federacijoje viskas gerai, skurdas ir neteisėtumas…“, „Didybė iš Rusijos Federacijos traukiasi“, „Taip, išskyrus tai, kad JAV ekonomika išaugo 4 trilijonais BVP nuo 2013 m., o Rusijos ekonomika smuko 0,8 trilijono“, „Kada bus dujos Tverės regione?“, „Kada doleris žlugs? Jau 20 metų žadate“. „Apie pūvančius Vakarus, juokas pro ašaras, o kai pateksite į ligoninę ir prasideda juokingiausi dalykai, apie geriausius vaistus pasaulyje. Mes ne idiotai!!!“, „Reikia mylėti savo tėvynę, bet ne iš visos širdies!!! O jei tėvynė neteisi? Skambės varpai, ilgaplaukiai užsidės auksinius maišus ir pradės melstis už žmogžudystes?…“, „Gal pasirūpinkime tėvyne Rusija?! Mūsų gerove, mūsų mokslu… o ne apie Ameriką kalbėkime???“ – rašo rusų piliečiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(233)
(7)
(225)

Komentarai ()