[Žinios trumpai] Putinas pasiruošęs kviesti ukrainiečius į Rusijos armijos gretas  ()

Po naujų Ukrainos teritorijų aneksijos visi Ukrainos vyrai nuo 18 iki 27 metų „įgis teisę“ tarnauti Rusijos armijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

V. Putinas pasiruošęs kviesti ukrainiečius į Rusijos ginkluotųjų pajėgų gretas – Kremliaus planus atskleidė ISW.

Rugsėjo 27 d., Karo studijų instituto (ISW) analitikai išsakė pagrindines tezes apie pseudoreferendumą ir mobilizaciją Rusijos Federacijoje.

Specialistai primena, kad nuo spalio 1 dienos Rusijos Federacijoje prasideda standartinis rudens šaukimas į kariuomenę. Gali būti, kad V. Putinas kreipsis ir į Rusijos Federacijos tarybą su prašymu kuo greičiau „prijungti“ prie Rusijos Federacijos naujas teritorijas. Tai leis legaliai į Rusijos kariuomenę verbuoti 18–27 metų amžiaus ukrainiečius, likusius okupuotoje teritorijoje. Kremlius pasinaudos tokia spraga ir privers ukrainiečius stoti į RF ginkluotųjų pajėgų gretas, kad pasiųstų juos kovoti prieš savuosius.

Analitikai primena, kad rugsėjo 21-osios dekretu mobilizuojami tik tarnavę ir dabar rezerve esantys Rusijos Federacijos piliečiai. Tuo pat metu tapo žinoma, kad apie 2 tūkstančius ukrainiečių, likusių aneksuotame Kryme, jau buvo pašaukti į RF ginkluotųjų pajėgų gretas. Dauguma mobilizuotųjų vienu metu tarnavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gretose.

 

Kremlius okupuotose teritorijose jėga telkia ukrainiečius. Tuo galima paaiškinti ir okupacinės valdžios sprendimą uždrausti vyrams iki 35 metų išvykti iš teritorijų. Melitopolyje jie ragino iki spalio 10 dienos suformuoti 3 tūkstančių žmonių „savanorių batalioną“.  

Rugsėjo 26 dieną okupuotame Luhansko srities Svatovskio rajone prasidėjo mobilizacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(17)
(-13)

Komentarai ()