[Žinios trumpai] Moldovai būtų šakės: skelbiamas slaptas Putino planas Pietuose (Video)  ()

SBU pulkininkas Romanas Kostenko apie Chersono regiono okupaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) pulkininkas Romanas Kostenko kalbėjo apie įsibrovėlių planus užgrobti ne tik pietinę Ukrainos dalį, sujungiant ją su nepripažinta Padniestre, bet ir užgrobiant Moldovos teritoriją. Aukštesnė, prioritetinė užduotis rusams ne Donbasas, o Chersono sritis, ten kariškiams buvo įsakyta mirti.

Interviu su Romanu Kostenko programai TSN galima pažiūrėti „YouTube“ kanale.

Ukrainos liaudies deputatas aiškino, kad net jei priešui pavyktų užimti visas Luhansko ir Donecko sritis palei administracines sienas, tai nebūtų didelė strateginė pergalė. Priežastis ta, kad šios teritorijos neturi prieigos prie Moldovos sienų. Visiškai kitas reikalas yra Ukrainos pietuose.

Romanas Kostenko prognozavo, kaip įvykiai galėtų vystytis toliau, jei rusų įsibrovėliai būtų užgrobę visą pietų Ukrainą:

„Kalbant apie pietus, tai strategiškai svarbu. Jei jie būtų užėmę ir Mykolajivo, ir Odesos regionus, jie būtų sujungę juos su separatistine Padniestre, o tada jau Moldovos eilė. Jei rusai būtų Moldovoje, atkirstų mus nuo Juodosios jūros ir bandytų mus terorizuoti, kaip dabar bando tai padaryti, sutrikdydami maisto tiekimą per Juodąją jūrą“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(4)
(48)

Komentarai ()