[Žinios trumpai] JAV žvalgyba skelbia skandalingą informaciją – Darios Duginos nužudyme užčiuopė Ukrainos pėdsaką  ()

JAV specialiosios tarnybos, kaip pažymėjo žurnalistai, perspėja Ukrainą dėl pavojingo avantiūrizmo. Tokie išpuoliai išprovokuos Maskvą nužudyti aukščiausius Kijevo pareigūnus, įsitikinęs Vašingtonas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-06 [Žinios trumpai] JAV žvalgyba skelbia skandalingą informaciją – Darios Duginos nužudyme užčiuopė Ukrainos pėdsaką  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kurie Ukrainos valdžios pareigūnai gali būti susiję su garsaus rusų filosofo ir propagandisto Aleksandro Dugino dukters Darios Duginos nužudymu. Apie tai rašo amerikiečių laikraštis „The New York Times“, remdamasis specialiųjų tarnybų pareigūnais ir darbuotojais.

Jungtinės Valstijos, kaip teigė pašnekovai, nedalyvavo puolime ir teikiant žvalgybos informaciją apie Darią Duginą. Amerikiečiai būtų nepritarę nužudymui, jei su jais būtų konsultuotasi, pažymėjo laikraštis.

Apie Ukrainos dalyvavimą Duginos nužudyme JAV vyriausybė pradėjo kalbėti praėjusią savaitę. Jungtinės Valstijos nerimauja, kad tokie išpuoliai išprovokuos Maskvą smogti Ukrainos vyriausybei.

JAV pareigūnai buvo nusivylę Ukrainos skaidrumo stoka dėl savo karinių ir slaptų planų, ypač Rusijos žemėje, sakė šaltiniai.

„Prasidėjus karui Ukrainos specialiosios tarnybos įrodė, kad gali skverbtis į Rusiją ir organizuoti sabotažą. Duginos nužudymas – viena drąsiausių operacijų, parodančių, kaip lengvai galima prisiartinti prie garsių rusų“, – pabrėžė žurnalistai.

 

Kai kurie amerikiečių pareigūnai įtaria, kad operacijos taikinys buvo Aleksandras Duginas, ir buvo tikimasi, kad jis kartu su dukra įsės į automobilį. Kas tiksliai iš Ukrainos vyriausybės leido vykdyti užduotį, įvykdė išpuolį ir ar su tuo susijęs prezidentas Volodymyras Zelenskis, „The New York Times“ šaltiniai neatskleidė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(44)
(-30)

Komentarai ()