[Žinios trumpai] Nauja bėda Ukrainoje: trečdalis haubicų „PzH 2000“ nebetinkamos naudojimui, Vokietija atsisako Lietuvos pagalbos - skelbiama, kas vyksta  (2)

Trečdalis vokiškų savaeigių haubicų „Panzerhaubitze 2000“, kuriuos Vokietija ir Nyderlandai vasarą perdavė Ukrainai, jau reikalauja remonto, rašo „Spiegel“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Partneriai Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms perdavė 22 „PzH 2000“ haubicas, tačiau dėl aktyvaus jų naudojimo dalis jų jau prašo remonto. Tai nėra netikėta - ginklai naudojami ypatingai intensyviai.

Pranešama, kad anksčiau vokiškos haubicos buvo remontuojamos Lietuvoje. Specialiai karinės technikos priežiūrai Vokietijos bendrovės „Rheinmetall“ ir „Krauss-Maffei Wegmann“ (KMW) šių metų birželį Lietuvoje sukūrė reikalingas sąlygas. Tačiau gabenti haubicas į Lietuvą iš Ukrainos yra tiesiog per brangu, todėl Berlynas nusprendė ieškoti alternatyvos.

Kaip tapo žinoma „Spiegel“, Vokietijos vyriausybė su KMW ieškojo būdų remontuoti haubicas Lenkijoje, netoli Ukrainos sienos. Tačiau Lenkijos valstybinė karinė įmonė PGZ pareikalavo, kad Vokietijos pusė perduotų jiems konfidencialią informaciją apie „PzH 2000“. Pramonės atstovų teigimu, tai neįmanoma dėl konkurencijos - Lenkija irgi gamina savaeiges haubicas.

 

Dėl šios priežasties KMW ir Vokietijos gynybos ministerija šiuo metu derasi su Slovakija. Gali būti, kad ten bus dislokuota vokiečių karinės technikos remonto bazė. Planuojama, kad haubicų remontas Slovakijoje prasidės dar iki metų pabaigos.

Haubicos dėvisi per greitai? Kaip teigia žurnalistai, šimtas šūvių per dieną jau būtų didelė užduotis, tačiau, matyt, Ukrainos artileristai šaudo dar intensyviau.

(60)
(7)
(53)

Komentarai (2)