[Žinios trumpai] „Tai duoda fantastiškų rezultatų!“ - Zalužnas atskleidė netikėtą paslaptį, kaip Lenkija padeda sunaikinti „Shahed 136“ dronus  ()

Socialiniame „Twitter“ tinkle Zalužnas padėkojo Lenkijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas generolas Valerijus Zalužnas spalio 11-osios vakarą kreipėsi į Lenkiją.

Socialiniame tinkle „Twitter“ jis padėkojo šaliai sąjungininkei už pagalbą kovojant su Rusijos oro grėsme. Kalbama apie bepiločius orlaivius-kamikadzes „Shahed 136“, kuriais Rusijos ginkluotosios pajėgos terorizuoja taikius Ukrainos miestus.

Sprendžiant iš Zalužno žodžių, lenkai parūpino efektyvios kovos su dronais sistemas, taip pat apmokė Ukrainos karius jomis naudotis. Tai davė puikių rezultatų. Šiandien dauguma tokių dronų Ukrainoje sunaikinami nepasiekę tikslo.

 

„Per pastarąsias 48 valandas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų priešlėktuvinių raketų divizijos įgulos sunaikino 9 iš 11 UAV „Shahed 136“. Ačiū už mokymus, lenkų ginklo broliai. Lenkija aprūpino sistemomis, kuriomis Ukrainos pajėgų kariai gali deaktyvuoti Irano dronus. Ačiū“, – sakė Ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas.

Rusijos Federacijos okupacinė kariuomenė Irano „šahidus“ pradėjo aktyviai naudoti kare prieš Ukrainą rugsėjo pabaigoje. Juos rusai naudoja ir mūšio lauke, ir teroristiniams išpuoliams prieš taikias gyvenvietes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(156)
(0)
(156)

Komentarai ()