[Žinios trumpai] Kremlius skelbia sensaciją – pranešė, kad dėl Krymo tilto sprogimo suimti 8 įtariamieji: įvardytos tautybės  ()

Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FSB) pranešė sulaikiusi aštuonis įtariamuosius, kurie tariamai praėjusią savaitę įvykdė išpuolį ant Krymo tilto, trečiadienį pranešė „Interfax“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-12 [Žinios trumpai] Kremlius skelbia sensaciją – pranešė, kad dėl Krymo tilto sprogimo suimti 8 įtariamieji: įvardytos tautybės  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penki rusai, trys ukrainiečiai ir vienas armėnas buvo sulaikyti dėl įtariamo dalyvavimo spalio 8 d. įvykusiame sprogime, kuris sugriovė kelio atkarpą ir sukėlė didelį traukinio naftos cisternos gaisrą.

FSB apkaltino Ukrainos gynybos ministeriją dėl sprogimo, kurį pareigūnai pavadino „teroristine“ ataka.

„Teroristinio išpuolio ant Krymo tilto organizatorius buvo Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos direktoratas, jos vadovas Kirilas Budanovas, darbuotojai ir agentai“, – „Interfax“ citavo FSB.

Kijevas oficialiai nepatvirtino, kad yra susijęs su sprogimu.

FSB tyrimo duomenimis, išpuolyje dalyvavo Sakartvele registruotas krovininis sunkvežimis, į kurį buvo prikrauta statybinių medžiagų viduje paslėptų sprogstamųjų užtaisų.

 

Tyrėjai tvirtina, kad 1971 m. gimęs Rusijos pilietis Makhiras Jusubovas sunkvežimiu važiavo į Krymo miestą Simferopolį, kai sprogo sprogmenys.

FSB teigė, kad tyrimas tebevyksta ir pažadėjo, kad su visais tariamo išpuolio dalyviais, „įskaitant užsienio piliečius“, bus elgiamasi „pagal Rusijos įstatymus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(23)
(-21)

Komentarai ()