[Žinios trumpai] Kas iš tikro susprogdino Krymo tiltą? FSB parodė sunkvežimio rentgeno nuotrauką – ekspertai skelbia labai įdomias išvadas (Video)  ()

Sunkvežimyje įdėtas sprogmuo nebūtų sukėlęs kelių tilto segmentų griūties.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-12 [Žinios trumpai] Kas iš tikro susprogdino Krymo tiltą? FSB parodė sunkvežimio rentgeno nuotrauką – ekspertai skelbia labai įdomias išvadas (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

FSB, vykdydama savo „tyrimą“, paskelbė rentgeno nuotrauką, kurioje užfiksuotas sunkvežimis, kuris sprogo ant Krymo tilto spalio 8 d., o sprogmenys tariamai buvo paslėpti padėkluose.

„InformNapalm“ bendruomenės analitikai mano, kad šio sprogmens automobilyje iš viso nebuvo, antraip rentgenas būtų užfiksavęs jo pėdsakus.

Negana to, ekspertai pastebi, kad po incidento paskelbtuose vaizdo įrašuose aiškiai matyti, kad sunkvežimis nebuvo sprogimo ant Krymo tilto priežastis.

„InformNapalm“ teigimu, sunkvežimyje įdėtas sprogmuo nebūtų sukėlęs kelių tilto segmentų griūties.

Anot analitikų, tokia versija FSB yra tiesiog patogi, jei kas nors įtaria Rusijos specialiąsias tarnybas dėl jų veiksmų.

Rentgeno nuotraukos neatitikimus pastebėjo ir kiti vartotojai. FSB, anot jų, „nuotraukoje“ nesugebėjo atkartoti visų transporto ašių.

 

Rusijos Federacijos federalinė saugumo tarnyba išplatino pranešimą spaudai su savo gaisro Krymo tilte versija.

 

Rusijos žvalgybos agentūros teigia, kad sprogimo šaltinis buvo sunkvežimis, dėl kurio dalis tilto kelio įkrito į jūrą. FSB pranešime teigiama, kad sprogmenys, užmaskuoti padėkluose, iš Odesos uosto neva buvo siunčiami į Bulgariją, o iš ten per Sakartvelą ir Armėniją į Rusiją pagal fiktyvius dokumentus.

Iš viso „schemoje“ dalyvavo ir Ukrainos piliečiai, ir užsieniečiai bei dar penki Rusijos Federacijos piliečiai. Ukrainos žvalgybos vadovas Kirilas Budanovas buvo apkaltintas sprogdinimų organizavimu. Ukrainos saugumas atsisakė komentuoti tokią „nesąmonę“ .

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(22)
(-11)

Komentarai ()