Suomijos gyventojai surengė referendumą ir „aneksavo“ Rusijos Federacijos generalinio konsulo aikštelę (Foto)  ()

Suomijos aktyvistų protestas: „aneksavo“ Rusijos konsulo automobilių stovėjimo aikštelę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomijoje aktyvistai surengė protestą prieš netikrus referendumus Ukrainoje ir „aneksavo“ Rusijos konsulo Piotro Plichino automobilių stovėjimo aikštelę. Apie tai rašo „Business Insider“.

Turku mieste, du Suomijos piliečiai Jarno Virtala ir Markusas Mattssonas, surengė dviejų asmenų „referendumą“ priešais Rusijos generalinio konsulo Plichino butą ir jam skirtą automobilių stovėjimo aikštelėje. Referendumu aikštelė buvo „prijungta prie Ukrainos“. Jaunuoliai priešais Rusijos Federacijos atstovybę nupiešė mėlynas ir geltonas juostas, simbolizuojančias Ukrainos vėliavą.

Idėja „aneksuoti“ automobilių stovėjimo aikštelę kilo Tamperės miesto gyventojui Jarno Virtala, jis vilkėdamas šviesą atspindinčią striukę, kad atrodytų kaip komunalinis darbuotojas, savo iniciatyva atvyko prie namo, kuriame gyvena Plichinas. Kitas Suomijos pilietis, Markusas Mattsonas, pastebėjęs savo tautietį, dirbantį neįprastą darbą, iš solidarumo ukrainiečiams, nusprendė jam padėti.

„Kartu surengėme referendumą dėl automobilių stovėjimo aikštelės prijungimo prie Ukrainos. Pasiūlymui pritarė 100 proc. balsavusiųjų, nebuvo jokio pasipriešinimo, todėl nusprendėme pasidžiaugti balsavimo rezultatais, nupiešdami Ukrainos vėliavą. Suomiams svarbu žodžiais ir darbais parodyti savo paramą Ukrainai, ir manau, kad nesmurtinis pilietinis nepaklusnumas šiame kontekste yra priimtinas“, – feisbuke rašė Markusas Mattssonas.

 

Jarno Virtala leidiniui „The Insider“ pasakojo, kad po kurio laiko į savo namus grįžęs Rusijos konsulas, pasipiktino išdažyta vieta, tačiau Turku miesto valdžia pareiškė, kad dažų nepašalins. Be to, merė Minna Arve socialiniame tinkle „Twitter“ paragino uždaryti Rusijos konsulatą mieste.

 

„Konsulas išėjo iš pastato, pradėjo mane fotografuoti ir buvo labai nepatenkintas. Manau, kad jam visiškai nepatiko spalvos“, - kalbėjo Virtala. „O šio poelgio tikslas yra leisti Rusijos pareigūnams ir kitiems žmonėms suprasti, kad mes esame prieš tai, ką Rusija daro Ukrainoje“.

Televizijos „Yle“ duomenimis, kai kurie diplomato Plichino kaimynai taip pat protestavo prieš agresyvią Rusijos politiką. Dviračių parduotuvės savininkas iškabino Ukrainos vėliavą taip, kad Rusijos konsulas galėtų ją matyti iš savo buto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(0)
(79)

Komentarai ()