„Ryga neatsilaikytų“: skelbia pagrindinę klaidą, kurią padarė V. Putinas  ()

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas agresijos objektu nesėkmingai pasirinko Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino ir jo kariuomenės pralaimėjimas Ukrainoje buvo nulemtas iš anksto. Jis padarė klaidą pasirinkdamas Kyjivą.

Tokią nuomonę interviu Dmitrijui Gordonui išsakė Rusijos politikos strategas Stanislavas Belkovskis.

Jis tikino, kad nuo pat Rusijos kariuomenės invazijos vasario mėnesį intuityviai žinojo, kad Ukraina atlaikys smūgį, ir apie tai pasakė savo artimiems žmonėms.

„Svarbiausias ukrainiečio tautinis bruožas – užsispyrimas... Šis bruožas neleis Ukrainai pasiduoti nugalėtojo malonei, kad ir kas benutiktų. Agresijos objekto pasirinkimas Putinui buvo pats nesėkmingiausias... Putinas padarė savo pirmąją ir pagrindinę klaidą – nuėjo būtent ten, kur neturėjo eiti“, – sakė Belkovskis.

Jis išreiškė įsitikinimą, kad invazijos į Latviją atveju rezultatas agresoriui būtų palankesnis, net nepaisant šalies narystės NATO.

„Ryga nebūtų pasipriešinusi... Tada būtų atėjusi NATO. Visa tai būtų buvę ilga ir skausminga“, – kalbėjo Rusijos politologas.

 

Apskritai, jo nuomone, Ukrainos užgrobimo scenarijus neatitiko istorinės predestinacijos.

„Buvo aišku, kad jis negali laimėti šio karo. Tai niekaip istoriškai nepateisinama, tai absurdiška. Jis turi nuvesti Rusiją į aklavietę ir kaip Samsonas nugriaus šią šventyklą sau ant galvos“, – pareiškė Belkovskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(8)
(68)

Komentarai ()