Prasideda Baltarusijos okupacija? Kariniuose daliniuose vietinius jau keičia Rusijos „karinė komendantūra“ (Video)  ()

Iš Baltarusijos išvežama karinė technika, o kariniuose daliniuose vietinius jau keičia Rusijos „karinė komendantūra“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai 24 kanalui pranešė baltarusių nacionalistų organizacijos „Baltasis legionas“ vadovas Sergejus Bulba.

Bulba pažymėjo, kad dabar iš Baltarusijos į Rusiją kur kas daugiau traukinių nei priešinga kryptimi su mobilizuotais. Visų pirma, iš Baltarusijos prie Donecko jau išvežti 67 vienetai tankų T-72A. Ten nuvyko ir „Uralas“.

„Rusai vėl atidarė vieną iš senų strateginių sovietų karinių bazių. Yra žinių, kad net komendantūrą pakeitė, jau yra rusų“, – sakė baltarusių nacionalistų organizacijos „Baltasis legionas“ vadovas.

Jis tęsė, kad prieš kelis mėnesius baltarusiai pradėjo remontuoti ir tvarkyti 20 metų neveikiančią įrangą. Dabar jie ją šiek tiek atgaivino, todėl eksportas į Rusiją prasidėjo nuolatiniu srautu. Tiesa, kai rusai išleisdavo visus savo didelio kalibro sviedinius ir reikalaudavo jų iš baltarusių, pirmiausia gaudavo tuos sviedinius, kurių galiojimo laikas jau buvo pasibaigęs.

 

„Dėl to kilo didelis skandalas, vienas iš vadų buvo atleistas iš pareigų, neva sąjungininkams buvo įteikti nekokybiški sviediniai, tačiau dabar jie eksportuoja techniką ir raketas, ir didelio kalibro sviedinius, ir sviedinius „Gradams“. Apskritai viską, ką įmanoma“, – pabrėžė Bulba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(36)
(-30)

Komentarai ()