Naujas skandalas Rusijoje: kiekvienas per klaidą mobilizuotas rusas valstybei skolingas po 100 000 rublių  (1)

Rusai, kurie buvo mobilizuoti per klaidą ir kuriems leista grįžti namo, turi grąžinti Rusijos gynybos ministerijai nemenką sumą pinigų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per klaidą mobilizuoti rusai turi grąžinti pinigus, kurie jiems buvo duoti kaip „vienkartinė regioninė išmoka“. Iš jų reikalaujama lėšų, nepaisant to, ar jiems pavyko išleisti šiuos pinigus kovinei technikai ir sausam daviniui, ar ne.

Rusijos Federacijos gynybos ministerija tvirtina, kad kiekvienas per klaidą mobilizuotas rusas ministerijai skolingas po 100 tūkstančių rublių (1 646 eurus), net jei gautus pinigus spėta išleisti uniformoms, vaistams ir pan. Rusijos gynybos ministerija mano, kad šis poelgis tariamai buvo mobilizuotųjų asmeninė iniciatyva.

Atitinkamas punktas yra išdėstytas Rusijos Federacijos vyriausybės dekrete.

„Teikiant vienkartinę finansinę pagalbą piliečiams, kurie pagal kategorijas nebuvo atrinkti tarnybai Rusijos kariuomenėje, Socialinės apsaugos departamentas išsiųs jiems pranešimą apie lėšų grąžinimą, kuris neteisėtai mobilizuoto asmens adresu ateis per 5 darbo dienas“, – rašoma nutarimo tekste.

 

Atsargos kariams, gavusiems pranešimą, bus suteikta 10 dienų skolai sumokėti. Jei jis atsisako ar nespės pervesti lėšų, suma bus išieškota teisme. Teismo išlaidas teks apmokėti per klaidą mobilizuotajam kartu su 100 000 rublių skola.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(75)
(4)
(71)

Komentarai (1)