Xi Jinpingas yra labai nusivylęs Putinu – dėl jo Kinija nebegali užvaldyti Taivano  ()

Xi Jinpingas yra labai nusivylęs Putinu, nes jam nepavyko užvaldyti Ukrainos, todėl Kinija nebegali užvaldyti Taivano.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos laidų vedėjas ir žurnalistas Dmitrijus Gordonas kassavaitiniame pokalbyje su kolege ir žmona Alesia Batsman palietė svarbią temą, susijusią su Rusijos ir Ukrainos karu.

Kalbame apie Kinijos poziciją, kuri nuo pat plataus masto Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios elgiasi gana dviprasmiškai. Atrodo, kad Kinijos Liaudies Respublikos lyderis nepalaiko V. Putino, tačiau jo veiksmų irgi nesmerkia. Tačiau, pasak Gordono, pastaruoju metu santykiai tarp Putino ir Jinpingo labai pablogėjo.

Visą Dmitrijaus Gordono interviu galite peržiūrėti „YouTube“.

„Prisiminiau šeštojo dešimtmečio dainą „Stalinas ir Mao yra broliai amžiams“. Taigi Putinas ir Xi Jinpingas nėra broliai amžiams“, – sakė žurnalistas. – Jeigu kas nors mano, kad kinams naudinga gelbėti suterštą Putino reputaciją, labai klysta. Ko nori kinai? Jie nori Taivano. Viskas daug paprasčiau. Kinai suprato, kad jei Putinas lengvai paimtų Ukrainą ir pasaulis tai priimtų, tai jie greitai paims Taivaną. Todėl kinai buvo Putino pusėje, kuris jiems pažadėjo, kad po kelių dienų paims Ukrainą. V. Putinas Xi Jinpingo prašymu net atidėjo invaziją į Ukrainą iš vasario 16 d. į vasario 24 d., nes olimpinės žaidynės vyko Kinijoje. Xi Jinpingas paprašė neužgožti šventės“.

 

Po to Gordonas prisiminė, kad Rusijos kariai Ukrainoje nieko negali padaryti jau 8 mėnesius. Jie įstrigo mūšio lauke.

„Xi Jinpingo ir kinų akyse Putinas yra silpnas nevykėlis, kuris pervertino savo jėgas ir nieko negali padaryti. Kinijai branduolinio karo visai nereikia. Ją gali stipriai paveikti ir JAV sankcijos, nes ji susieta su doleriu ir, svarbiausia, su technologijomis. Todėl šiandien Kinija užėmė stebėtojos iš išorės poziciją“, – aiškino žurnalistas ir pridūrė, kad Kinija Putinui niekaip nepadeda.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(2)
(56)

Komentarai ()