Rusija turi neįtikėtiną planą, kaip įteisinti Ukrainos aneksiją per JT: šis planas suteikė Putinui drąsos pradėti karą  ()

Žurnalistai rašo, kad Rusija naudojasi klimato kaitos ir ekologijos problemomis, kad tarptautiniu lygiu įteisintų Ukrainos teritorijų aneksiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina ir Rusija kovoja dėl šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimo Kryme ir kitose Kremliaus okupuotose teritorijose. Apie tai praneša „The Washington Post“.

Pranešama, kad tai naujas metodas, kuriuo Rusijos Federacija bando įteisinti savo aneksiją. Abi šalys ruošiasi lapkričio mėnesį susitikti Egipte naujame JT klimato derybų raunde. Tikimasi, kad Ukraina ir Rusija pateiks oficialius emisijos duomenis.

Kaip sakė buvęs Ukrainos energetikos viceministras Aleksas Ryabchinas, jei JT narės pasirašys dokumentus, pagal kuriuos Rusija į savo teritoriją įtrauks Krymo išmetamus teršalus, tai bus žingsnis link jėgos panaudojimo sienų keitimui normalizavimo.

„Kiekvienas dokumentas, kuriame nėra išnašų, kuriose sakoma, kad Krymas yra ukrainietiškas, yra hibridinė Rusijos diplomatinė strategija, kuria siekiama įteisinti užgrobimą“, – sakė jis.

Pasak Ekologijos ministerijos vadovo Ruslano Streleco, kai kurie tarptautiniai politikai jau anksčiau prašė Ukrainos klimato klausimus atskirti nuo labiau politinio ginčo dėl Krymo. Jie sakė, kad yra svarbiau diplomatijoje skaičiuoti pasaulines emisijas. Tačiau Kyjivas į savo metines ataskaitas ir toliau įtraukė Krymo emisijų įverčius.

 

R. Strelecas teigė, kad tai suteikė V. Putinui drąsos.

„Šie skambučiai, vykę taikos metu, iš tikrųjų pastūmėjo jį pradėti karą“, – sakė jis.

Ministras atsisakė įvardyti šiuos Vakarų politikus, tačiau sakė, kad dažnai problema yra patys JT pareigūnai. Taigi Ukrainos diplomatai turi skirti daug laiko, kad įtikintų JT sekretoriatą laikytis organizacijos nutarimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(31)
(-24)

Komentarai ()