To dar nebuvo: Latvija griežtai tikrins visus šalyje gyvenančius rusus - skelbia kas bus, jei nepraeis patikros  (1)

Latvija griežtina tikrinimus šalyje gyvenantiems rusams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Latvija griežtai tikrins visus šalyje nuolat ar laikinai gyvenančius rusus. Kai kurie iš jų po tokių patikrinimų leidimo gyventi tikriausiai negaus.

Tai pranešė Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius, informuoja Cenzor.NET remdamasi „Nastojasčeje vremia“.

„Mažinsime ir nepratęsime leidimų gyventi tiems, kurie juos gavo, vykdydami investicijas ar kitas programas“, – sakė Rinkevičius. Jis neatmeta galimybės, kad patikrinimo metu rusams bus užduodami klausimai: „Kieno Krymas? Kas vyksta Ukrainoje?“. Taip latviai nori išsiaiškinti, ar tikrinami rusai palaiko agresyvią Kremliaus politiką.

„Jei žmogus tiesiog bėga nuo mobilizacijos Rusijoje ir čia gyvena – tai viena. Bet jeigu jis tuo pat metu yra už Putino režimo propagandą – o tokių yra – tai visai kitas atvejis. Tokių rusų patikrinimų nelaikau šantažu ar spaudimu. Tai, kas įvyko 2022 metų vasario 24 dieną, kardinaliai pakeitė požiūrį į Rusiją. Ir tai ne tik vieno žmogaus, Putino, kaltė: čia mes tai matome kaip visos Rusijos karą“, – aiškino Rinkevičius.

 

Šiuo metu leidimus gyventi Latvijoje turi apie 10 000 rusų. Rinkevičius pridūrė, kad jo šalis nesuteiks prieglobsčio rusams, bandantiems išvengti mobilizacijos.

„Šie žmonės yra ne prieš karą, kurį Rusija kariauja Ukrainoje, o prieš mobilizaciją, ir tai yra didelis skirtumas. Jei manote, kad tai, kas dabar vyksta Rusijoje, yra nepriimtina, pasisakykite prieš Rusijos valdžią“, – sakė ministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(180)
(4)
(176)

Komentarai (1)