[Žinios trumpai] Ko V. Putinas gali tikėtis iš G20 viršūnių susitikimo?  ()

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas dar neapsisprendė, kokiu formatu dalyvaus G20 viršūnių susitikime, kuris prasidės lapkričio 15 dieną Balyje. Indonezijos prezidentas Joko Widodo paskelbė apie asmeninį Putino dalyvavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Manau, kad Vladimiras Putinas vis dar neturi galutinio plano dėl kelionės į G20 viršūnių susitikimą. Ir tam yra keletas priežasčių“, – rašo politologas Petro Oleščiukas. „Akivaizdu, kad tokia kelionė nebus diplomatinis triumfas. Greičiausiai daugelis tai vertins kaip savotišką diplomatinį antausį. Čia galima prisiminti, kaip Lavrovas „sėkmingai“ dalyvavo diplomatiniuose susitikimuose, kai šie atsisakė su juo susitikti ir net nenorėjo būti šalia fotografuojami, laikydami tokį bendravimą politiniu požiūriu toksišku“.

Tie, kurie pakvietė Putiną į viršūnių susitikimą, dabar yra nepatogioje situacijoje, mano ekspertas.

„Akivaizdu, kad daugumos G20 valstybių vadovai nesiruošia derėtis su Putinu“, – tęsia Oleščiukas. „Be to, po paskutinių teroristinių išpuolių Ukrainos prezidentas paragino pašalinti Rusiją iš G20 ir atšaukti kvietimą į viršūnių susitikimą. Vargu ar tai įvyks dabar, bet gerai, kad tokia mintis buvo išsakyta. O Rusijai įgaunant vis aiškesnį teroristinės valstybės įvaizdį, išsivysčiusių šalių atstovai pagalvos, kiek jiems reikia su ja save sieti. Net išsivysčiusios šalys, kurios yra G20 narės ir vienaip ar kitaip remia Rusijos režimą, vargu ar norės atsidurti tame pačiame lygyje su Rusijos vadovybe“.

 

Tuo pačiu Maskva teigia, kad galutinio sprendimo dėl Putino dalyvavimo nėra, o žiniasklaidoje jau pasirodė kandidatas pakeisti Putiną – premjeras Michailas Mišustinas.

(6)
(1)
(5)

Komentarai ()