Xi Jinpingas labai nusivylęs Putinu: skelbiama, kas supykdė Kinijos lyderį  ()

V. Putinas vasarį pažadėjo Xi Jinpingui, kad Rusija per kelias savaites iškovos karinę pergalę prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos komunistų partijos centrinio komiteto generalinis sekretorius ir Kinijos prezidentas Xi Jinpingas labai nusivylęs Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, nes Rusijos kariuomenės nesėkmės Ukrainoje sujaukė Pekino planus dėl Taivano.

Tokį požiūrį „24 kanalo“ eteryje išsakė politologas ir publicistas Andrejus Piontkovskis.

Anot analitiko, Kremliaus vadovas vasarį Kinijos lyderį patikino, kad „karas Ukrainoje truks kelias savaites ir baigsis Rusijos pergale“. Xi Jinpingas tikėjosi, kad po Ukrainos pralaimėjimo kolektyviniai Vakarai bus prislėgti ir „nuris“ artėjančią Kinijos invaziją į Taivaną. Tačiau situacija Ukrainoje klostėsi pagal visiškai kitokį scenarijų.

„Kinija labai tikėjosi... Xi yra labai nusivylęs. V. Putinas per olimpines žaidynes Pekine jį tikino, jog karas Ukrainoje  yra savaičių klausimas. Jis (Kinijos vadovas – red.) tikėjosi išspręsti Taivano problemą kaip ir Ukrainą nugalėjęs V. Putinas. Bet dabar ta pati Kinija atsidūrė priešais visiškai kitokius Vakarus. Ir būsimos žiaurios bausmės Rusijai už agresiją pavyzdys visada stovės prieš Kiniją“, – sakė Piontkovskis.

 

Ekspertas pažymėjo, kad Xi Jinpingas, išsprendęs perrinkimo trečiai kadencijai klausimą, sumažino savo griežtą retoriką prieš JAV ir Vakarus, ir jau skelbia pareiškimus apie abipusiai naudingų ir konstruktyvių santykių su Vašingtonu būtinybę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(70)
(2)
(68)

Komentarai ()