[Žinios trumpai] Macronas išsigando po naujausio pokalbio su V. Putinu: Kremlius ruošiasi beprotybei?  (2)

Žurnalistų teigimu, Emmanuelis Macronas sunerimo dėl V. Putino komentaro pokalbio telefonu metu. Kremliaus vadovo žodžiai skambėjo kaip nedviprasmiška užuomina, kad jis gali surengti branduolinį sprogimą Rytų Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas neseniai kalbėdamas telefonu su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu paminėjo branduolinius smūgius Hirosimoje ir Nagasakyje. Apie tai praneša „The Sun".

Žurnalistų teigimu, Kremliaus vadovas pokalbio metu su E. Macronu neva sakė, jog branduoliniai smūgiai, lėmę Antrojo pasaulinio karo pabaigą, įrodė, kad pergalei nebūtinai reikia sunaikinti didžiuosius miestus.

Toks V. Putino įspėjimas nuskambėjo kaip patvirtinimas kitų Rusijos politikų grasinimams panaudoti taktinius branduolinius ginklus.

Šaltinio teigimu, E. Macronui šis komentaras aiškiai sukėlė nerimą.

„Tai skambėjo kaip labai aiški užuomina, kad V. Putinas gali surengti branduolinį sprogimą Rytų Ukrainoje ir vis tiek nepakenkti Kyjivui", – sakė šaltinis ir pridūrė, jog tai skambėjo kaip nauja ataka.

 

Prancūzijos vyriausybės šaltiniai teigė, kad abiejų šalių prezidentai neabejotinai aptarė riziką, susijusią su branduolinio ginklo naudojimu.

„V. Putinas nori perduoti žinią, kad jis svarsto visus galimus scenarijus, vadovaudamasis Rusijos karine doktrina, susijusia su branduoliniais ginklais", – aiškino šaltinis.

Per amerikiečių bombardavimą 1945 m. rugpjūčio mėn. Japonijoje žuvo nuo 129 000 iki 226 000 žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(36)
(-32)

Komentarai (2)