Neįtikėtina! Rusijos armija gavo „japoniškus Humvee“, plinta skandalingos foto – kaip tai galėjo atsitikti? (Foto)  ()

Internete pasirodė nuotraukos, įrodančios, kad prieš karą Buriatijoje dislokuota Rusijos armijos 11-oji oro desantininkų brigada gavo japonų gamybos visureigius „Toyota HMV BXD10“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokius visureigius gamino „Hino Motors“, „Toyota“ „dukterinė“ struktūra. Rusijos propagandistai jau sugalvojo „didvyrišką legendą“, kad 11-osios oro desantininkų brigados „Toyota HMV BXD10“ automobiliai  neva buvo „užgrobti mūšyje“. Tačiau atrodo, kad istorija čia yra proziškesnė.

„Toyota HMV BXD10“ buvo gamintas Japonijos savigynos pajėgoms. Vėliau tokios transporto priemonės kaip „karinio turto perteklius“ tapo prieinamos civiliams. Tuo rusai pasinaudojo dar neprasidėjus karui prieš Ukrainą 2014 metais.

Rusai. Jų teigimu, „Toyota HMV BXD10“ importavo kaip sniego motociklus, todėl norint vairuoti tokias mašinas reikėjo traktorininko pažymėjimo. Rusijos rinkoje tokie visureigiai kainuoja apie 2 milijonus rublių (32 000 eurų), o tai rodo gana platų „Toyota HMV BXD10“ paplitimą.

 

 

Atrodo, kad okupantai rinkdami savanorišką pagalbą savo 11-ajai buriatų šturmo brigadai pasirinko „Toyota HMV“ būtent dėl didelės pasiūlos. Ir dėl to, kad Japonijos savigynos pajėgose tokie visureigiai buvo naudojami ne tik personalui vežti, bet ir lengvajai artilerijai, pavyzdžiui, minosvaidžiui, tempti.

Kodėl Japonija neblokavo tokių transporto priemonių eksporto į Rusiją, turėdama ilgalaikį konfliktą dėl Kurilų salų – atviras klausimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(24)
(-17)

Komentarai ()