[Žinios trumpai] Kremlius sudarė „precedento neturintį“ susitarimą su Iranu dėl karo Ukrainoje  ()

Rusija tiekia Iranui naujausius ginklus mainais į bepiločius orlaivius kamikadzes, skirtus bombarduoti taikinius Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mainais už bepiločių orlaivių pristatymus, kuriuos Rusijos armija naudoja kare Ukrainoje, Rusija teikia Iranui „beprecedenčio lygio“ karinę ir techninę pagalbą. Apie tai rašo „NBC News“, remdamasi šaltiniais Baltuosiuose rūmuose.

JAV šaltinių teigimu, Kremlius gali tiekti Iranui pažangią karinę įrangą, įskaitant sraigtasparnius ir oro gynybos sistemas. Taip pat gali būti, kad 2023 metais Teheranas iš Maskvos gaus naikintuvus Su-35. Netiesioginis to įrodymas galėtų būti Irano pilotų mokymas skristi tokiais lėktuvais Rusijoje.

Maskva demonstruoja norą bendradarbiauti su Iranu ginklų gamyboje ir Rusijos Federacijos teritorijoje steigti dronų gamybą. Tokia partnerystė kelia grėsmę ne tik Ukrainai, bet ir Irano kaimynėms regione.

 

„Mes pasidalinome šia informacija su partneriais Artimuosiuose Rytuose ir visame pasaulyje“, – sakė vienas iš pašnekovų.

Anot NBC, Irano valdžia svarsto galimybę Rusijai parduoti šimtus balistinių raketų. Be to, Vašingtonas prognozuoja, kad artimiausiais mėnesiais Irano parama Maskvai padidės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(33)
(-27)

Komentarai ()