Fantastiška žinia: Čekija į Ukrainą nusiųs ištisą tankų armadą  ()

Viena iš Afrikos šalių savo T-72 atidavė ginkluotosioms pajėgoms, todėl Čekija galės modernizuoti 120, vietoje esamų 90 tankų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena iš Čekijos gynybos bendrovės „Excalibur Army“ Afrikos klienčių sutiko atiduoti savo T-72, kurie buvo perduoti remontuoti Čekijai, kaip „paramos Ukrainai formą“.

Tai savo ruožtu leido padidinti mašinų, kurias čekai galėjo modernizuoti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms JAV ir Nyderlandų vyriausybių užsakymu, skaičių – 90 tankų pagrindiniame pakete ir + 30 tankų daugiau nei planuota. Taip teigiama Čekijos portalo Novinky.cz publikacijoje.

Tankus iš Šternberko dirbtuvių iš pradžių užsakė viena Afrikos šalis. Tačiau dėl JAV ir ES įtakos bei Čekijos gynybos ministerijos derybų jis nusprendė tankus palikti Ukrainai.

„Excalibur Army“ vadovybė nenurodė, kuri tai Afrikos šalis ir kiek tankų nusprendė paaukoti Ukrainai. Tačiau vietoj to čekų kompanija nusprendė pasigirti gamybos sparta – kas 4 dienas iš jų dirbtuvių iškeliauja 1 restauruotas ir modernizuotas tankas, o kas 4 dienas „Excalibur Army“ modernizavimui iš sandėlių gauna dar 1 tanką.

Kalbant konkrečiau, vienam T-72 atstatyti čekams reikia vidutiniškai 66 darbo dienų, tik 15 % reikiamų komponentų reikia nusipirkti „iš užsienio“, kitus 85 % komponentų atkuria patys „Excalibur Army“ specialistai.

Tankai dažniausiai yra apleisti, dažnai 30 metų stovėję atvirame lauke per lietų. „Gavome visiškai surūdijusį, dulkėtą ir neveikiantį tanką, iš kurio neiššautum“, – komentavo „Excalibur Army“ gamybos direktorius Jiřího Talandy. „Mūsų specialistai šias griuvenas išardo, išvalo ir vėl surenka“.

 

Esant tokiam tempui, Čekijos „Excalibur“ jau sugebėjo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pristatyti 5 modernizuotus tankus iš 90, o iki 2022 m. pabaigos tikisi iš viso pristatyti 18 modernizuotų transporto priemonių. Kiti tankai Ukrainą pasieks jau 2023 m.

Teigiama, kad Čekijos modernizuti T-72 turi galingesnį variklį ir dinaminę apsaugą. Be to, šiuose tankuose montuojamos naujos ryšių sistemos ir termovizoriai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(0)
(65)

Komentarai ()