Kažkas nutiko: abejonės baigtos, skelbiamas labai pavojingas Xi Jinpingo įsakymas dėl Rusijos  ()

„The Wall Street Journal“ šaltinių teigimu, Kinijos lyderis Xi Jinpingas pastarosiomis savaitėmis nurodė vyriausybei užmegzti glaudesnius ekonominius santykius su Rusija, nes per devynis mėnesius nuo visapusiškos Rusijos invazijos į Ukrainą ji laikėsi laukiančios pozicijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė „Europos tiesa".

KLR ketinimai apima Rusijos naftos, dujų ir žemės ūkio prekių importo didinimą, energetikos partnerystės Arktyje stiprinimą ir Kinijos investicijų į RF infrastruktūrą, pavyzdžiui, geležinkelius ir uostus, stambinimą.

Be to, Rusija ir Kinija vis dažniau finansines operacijas atlieka rubliais ir juaniais, o ne eurais ar doleriais, o tai padeda apsaugoti abi šalis nuo galimų būsimų Vakarų sankcijų ir platesnėje apyvartoje naudoti Kinijos valiutą.

Taip pat Rusijos pusė jau paskelbė apie galimą Kinijos Liaudies Respublikos lyderio atvykimą į Maskvą 2023 metų pavasarį, o tai bus jau keturiasdešimtasis jo susitikimas su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

WSJ Xi sprendimą gilinti ekonominį bendradarbiavimą tarp Kinijos ir Rusijos vadina „posūkiu" šalių dvišaliuose santykiuose, kurie sustiprėjo prieš pat Rusijos invaziją į Ukrainą, o po to buvo „padaryta pauzė". WSJ cituoja V. Putino žodžius Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos viršūnių susitikime Samarkande, Uzbekistane, kur jis pripažino, kad Kinija turi „klausimų ir rūpesčių" dėl karo Ukrainoje.

 

Kartu pastaruoju metu paaštrėjęs karas Ukrainoje verčia Pekiną išlaikyti labiau subalansuotą poziciją, nes Kinijai vis dar reikia vakarietiškų technologijų ir glaudžių ryšių su kitomis užsienio šalimis, kad galėtų konkuruoti su JAV.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(83)
(-76)

Komentarai ()