Lenkija skelbia, kas nutiko su JK tankais - situacija komiška  ()

Didžiajai Britanijai, kuri išrado tankus, situacija galėtų būti laikoma komiška, jei tai nebūtų susiję su gynybiniais pajėgumais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai, kad daugelis Europos NATO šalių aktyviai mažino savo gynybinius pajėgumus ir „sapnavo letargišką kolektyvinio saugumo svajonę“, yra seniai žinomas faktas. Tačiau kartais pasirodo faktų, kurie tiesiog šokiruoja dėl tikrosios padėties.

O būtent NATO gynybinių pajėgumų mažinimas tapo lapkričio pabaigoje Varšuvoje vykusios saugumo konferencijos „Globstate 2022“ tema. Viena iš diskusijų temų buvo Didžiosios Britanijos sausumos pajėgų būklė, rašo lenkų leidinys „Defense24“.

Didžioji Britanija turi vieną stipriausių kariuomenių Europoje, turinti galingą laivyną ir reikšmingas oro pajėgas. Tačiau Sausumos pajėgos jau daug metų (ir net dešimtmečius) kovoja su didžiausiu savo priešu – biudžeto mažinimu.

 

Dėl to bėgant metams smarkiai sumažėjo Didžiajai Britanijai priklausančių tankų skaičius. Iš originalių 368 „Challenger 2“ tankų dabar rikiuotėje yra tik 227, o galiausiai jų skaičius bus dar labiau sumažintas (iki 148).

Likusios transporto priemonės yra arba bus technikos rezerve, tačiau greičiausiai daugelis jų buvo saugomos ilgus metus ir tinka tik remontui.

Savo pranešime Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos atstovas parodė tokią skaidrę:

Pasak jo, Didžiosios Britanijos sausumos pajėgos turi daugiau kavalerijos nei tankų – 492 žirgai prieš 227 „Challenger 2“ tankus.

 

Žinoma, Britanijos armijai sausumos komponentas dėl geografijos niekada nebuvo prioritetas, užleisdamas vietą laivynui, o vėliau ir oro pajėgoms. Tačiau šaliai, kuri išrado tankus, situacija gali būti laikoma komiška.

Kartu galima prisiminti gana plačiai paplitusią ir itin diskutuotiną nuomonę, kuri teigia, kad tankai mūšio lauke jau atgyveno.

Taip pat reikėtų pažymėti, kad ankstesniuose Londono planuose „Challenger“ tankų skaičius buvo sumažintas iki 148, kurie turėtų būti modernizuoti iki „Challenger 3“ lygio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(24)
(-10)

Komentarai ()