„Wagner“ smogikai ruošia galingą provokaciją Baltarusijos ir Ukrainos pasienyje: skelbiama, kas vyksta  ()

Pasienyje su Ukraina, Gomelio srityje, buvo pastebėta „Wagner“ kuopa su lengvaisiais šarvuočiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nacionalinio pasipriešinimo centras prie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų specialiųjų operacijų pajėgų, remdamasis Baltarusijos pogrindžio informacija, pranešė, kad Rusijos Federacija ruošia provokaciją Baltarusijos teritorijoje prie pat sienos su Ukraina.

Tam į Krupeiki kaimą Gomelio srityje atvyko 80-90 žmonių grupė su lengvaisiais šarvuočiais ir inžineriniais padaliniais. Nustatyta, kad grupuotę sudaro kovotojai iš „Liga“ („Wagner“ dalis).

„Vienas provokacijos scenarijų – tariamai ginkluotųjų pajėgų vykdomas Baltarusijos teritorijos apšaudymas“, – rašoma pranešime. Kartu pažymima, kad scenarijus gali būti panašus į planuotą rugsėjį, kai į Baltarusijos privačios saugos agentūros „GardService“ teritoriją buvo pristatyti 300 komplektų ukrainietiškų uniformų, paimtų iš Chersono srities sandėlių.

 

Taip pat verta atkreipti dėmesį į tai, kad Minskas Krupeiki kaimo rajoną apibrėžė kaip rajoną su laikinais įvažiavimo ir išvykimo apribojimais. Pats kaimas yra ant Dniepro krantų tiesiai prie šalių sienos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(43)
(-33)

Komentarai ()