[Žinios trumpai] Iranas įsiuto po Zelenskio kalbos - skelbiamas grasinimas  ()

Teheranas perspėja Ukrainos prezidentą, kad „kantrybė nepagrįstiems kaltinimams nėra beribė“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Irano valdžia ir toliau neigia tiekusi Rusijai bepiločius orlaivius-kamikadzes, kuriais Rusijos kariuomenė naudoja smogti kritinei infrastruktūrai Ukrainoje, ir po jo kalbos Kongrese ėmėsi atvirų grasinimų Ukrainos lyderiui Volodymyrui Zelenskiui.  

Irano užsienio reikalų ministerijos atstovas Nasseras Kanaani sakė, kad „Irano kantrybė nepagrįstų kaltinimų atžvilgiu nėra beribė", skelbia CNN. Anot jo, Ukrainos prezidento kalboje JAV kongresmenams „kartojami kaltinimai ir nepadorūs pareiškimai".

Be to, Irano užsienio reikalų ministerijos atstovas paragino Ukrainos prezidentą „pasimokyti iš kai kurių šalių lyderių, kurie tikėjosi JAV paramos, likimo". Jis pakartojo Irano pareigūnų teiginius, kad Islamo Respublika „gerbia visų valstybių, įskaitant Ukrainą, teritorinį vientisumą".

 

Pažymėtina, kad savo kalboje Kongrese V. Zelenskis teigė, kad šimtai bepiločių orlaivių-kamikadzių, kuriuos Iranas siuntė į Rusiją, tapo realia grėsme svarbiai Ukrainos infrastruktūrai. Ukrainos prezidentas Maskvą ir Teheraną pavadino teroristais ir pridūrė, kad „tik laiko klausimas, kada jie smogs kitiems Vašingtono sąjungininkams".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(21)
(-5)

Komentarai ()