„Forbes“: Putinas kariuomenei skelbia užduotį Nr. 1 – organizuos precendento neturinčią ataką, į pagalbą bus pasitelktas Iranas  (3)

Analitikai mano, kad oro gynybos sistemų „Patriot“ sunaikinimas Ukrainoje Rusijos Federacijos prezidentui turėtų didelę politinę reikšmę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sieks sunaikinti oro gynybos sistemas „Patriot“, apie kurių perdavimą Ukrainai neseniai buvo pranešta Baltuosiuose rūmuose, ir gali pasinaudoti Irano pagalba šiai problemai išspręsti. Kalbama apie Irano ginklus, kuriuos rusai gali pabandyti panaudoti atakuodami šias sistemas, rašo  „Forbes“.

Analitikai mano, kad „Patriot“ sunaikinimas Kremliaus vadovui turėtų politinę, o ne strateginę reikšmę. 

Iranas savo ruožtu tikrai neprieštarauja dalyvauti atakose prieš amerikietiškas sistemas, siekdamas pademonstruoti savo ginkluotės galimybes kovoje su viena pažangiausių pasaulyje oro gynybos sistemų, sukurta JAV. Ekspertai pripažįsta, kad Irano kariuomenė netgi sutiks padėti Rusijai planuojant tokią ataką. 

Pasak ekspertų, Rusijos pusė gali paleisti precedento neturintį skaičių iraniečių „Shahed“ bepiločių orlaivių oro gynybos radaro „Patriot“ kryptimi, kad bandytų sunaikinti bateriją. 

 

Medžiagoje pažymima, kad per 10 karo mėnesių Ukrainos ginkluotosios pajėgos demonstravo išradingumą manevruodami oro gynybos sistemas, siekdamos išvengti pralaimėjimo. Tačiau su oro gynybos sistema „Patriot“ situacija yra kitokia: jai perkelti ir visiems komponentams sumontuoti reikia 90 žmonių. 

Leidinio teigimu, Amerikos valdžia nesitiki, kad oro gynybos sistemų „Patriot“ tiekimas pakeis karo Ukrainoje eigą. Tai daugiau Vašingtono ryžto toliau remti Ukrainos valstybę demonstravimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(5)
(44)

Komentarai (3)