Putinas skelbia apie „rimtus dalykus“ su Lukašenka: nebuvo jokio, absoliučiai jokio Baltarusijos simbolio (Video)  ()

Pasak Rusijos Federacijos prezidento, jis susitiko su Baltarusijos kolega, kad „priimtų reikiamus sprendimus“. Putinas taip pat paskelbė, kad 2023-ieji bus „rusų kalbos metai“ NVS šalyse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antradienį, gruodžio 27 d., Sankt Peterburgo Rusų muziejuje vyksta Rusijos Federacijos prezidento Vladimiro Putino ir Aleksandro Lukašenkos susitikimas. Apie tai pranešama oficialioje Kremliaus svetainėje.

Kaip patikslino Rusijos valstybės vadovas, jis susitiko su kolega iš Baltarusijos aptarti „rimtų dalykų“.

„Nors palaikome nuolatinį ryšį, gyvenimas kasdien suteikia priežastį pasikalbėti apie kai kuriuos klausimus ir priimti reikiamus sprendimus, kad jie būtų sprendžiami efektyviai“, – komentavo V. Putinas.

Jis taip pat paskelbė, kad kiti, 2023-ieji, NVS šalyse bus „rusų kalbos metai“.

„Sutarėme, kad 2023-uosius minėsime kaip Rusų kalbos metus, todėl man atrodo, kad šiandien labai tiktų susitikti darbiniams pusryčiams Rusų muziejuje“, – pabrėžė agresorės šalies prezidentas.

 

Lukašenka sakė, kad su Putinu „ne tik geria arbatą“, bet ir daugeliu klausimų pavyksta susitarti.

„Jūs (Putinas) ir aš sudėjome daug taškų ant „i“, tęsdami Minsko dialogą, nes tai daugiausia buvo apie ekonomiką. Dėkoju už tai, kad vakar pagaliau buvo sutarta dėl daugelio klausimų“, – komentavo jis.

Žurnalistai savo ruožtu pažymėjo, kad V. Putinas ir Lukašenka į susitikimą atvyko vienu automobiliu, o jį puošė tik viena nacionalinė – Rusijos Federacijos – vėliava, o ant jo nebuvo jokio Baltarusijos simbolio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(17)
(-17)

Komentarai ()