[Žinios trumpai] Pagaliau tai įvyko! Briuselis nubaudė Budapeštą - tai bus itin galingas smūgis Vengrijai  (3)

Budapeštas negaus 22 milijardų eurų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Briuselis nubaudė Budapeštą ir laikinai sustabdys didžiąją finansavimo dalį. Vengrija nesilaiko reikalavimo užtikrinti teismų nepriklausomumą, akademines laisves ir prieglobsčio sistemą.

„Reuters" duomenimis, nors Europos Komisija susitarė su Budapeštu dėl finansavimo, pagrindinė 22 milijardų eurų dalis išmokėta nebus, nes V. Orbano vyriausybė nevykdo nustatytų sąlygų.

Be to, Vengrija neteks dalies išmokų dėl įstatymo, diskriminuojančio žmones dėl jų seksualinės orientacijos ir lytinės tapatybės.

Pažymima, jog 22 milijardai eurų turėjo būti išleisti programoms, skirtoms socialiai remtiniems vaikams, geležinkelių transporto modernizavimui, prieigai prie plačiajuosčio ryšio ir pagalbai regionams, nukentėjusiems dėl anglimi kūrenamų elektrinių uždarymo.

Budapeštas ne kartą blokavo sankcijas Rusijai. Vengrija pareikalavo atsakomųjų priemonių sušvelninimo dėl Rusijos naftos ir dujų, o vėliau net ėmė kelti ultimatumus dėl branduolinės energijos apribojimų. Be to, ministras pirmininkas V. Orbanas blokavo sankcijas Rusijos stačiatikių bažnyčios galvai.

 

V. Orbanas taip pat viešai pareiškė, kad Ukrainai nepavyks nugalėti Rusijos su dabartine NATO šalių parama.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(388)
(12)
(376)

Komentarai (3)