[Žinios trumpai] Ždanovas atsakė, kuris ginklas galingesnis - karo aviacija ar HIMARS  (1)

Karo ekspertas Olegas Ždanovas atsakė, ar HIMARS tam tikrais atvejais gali pavaduoti karo aviaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbos apie Ukrainos aprūpinimą kariniais orlaiviais tęsiasi, tačiau šiol šis klausimas dar nėra išspręstas oficialiu lygiu. Karas tęsiasi, o norint nugalėti Rusijos pajėgas, Ukrainai reikia aviacijos.

Karo ekspertas Olegas Ždanovas, lygindamas karo aviacijos ir raketinės artilerijos galimybes, pagrindiniu aviacijos privalumu įvardijo galią: „Aviacija laikoma galingesne. Kodėl? Kadangi ji gali turėti atitinkamai daug didesnę raketų ir bombų apkrovą ir gali surengti kiliminį bombardavimą. Raketų artilerija taip pat gali, bet jos amunicija turi mažesnį sprogstamosios medžiagos kiekį“.

Olegas Ždanovas į savo klausimą, ar įmanoma pakeisti Ukrainai dar nepasiekiamus karinius orlaivius raketine artilerija, atsakė: „Raketinė artilerija gali iš karto aprėpti didelį plotą, o orlaivis gali sudaužyti vieną objektą, todėl čia labai sunku pasakyti. Mano nuomone, tai yra 50:50. Apskritai manoma, kad aviacija yra galingesnė, bet tai reiškia grupinį smūgį. Jei surengiamas vienas smūgis, tada, mano nuomone, ginčytinas klausimas, kas galingesnis: raketinė artilerija ar aviacija“.

 

Savaime aišku, aviacijos privalumas yra tai, kad ji gali būti tikslesnė ir turi ilgesnį veikimo nuotolį. Tačiau oro gynybos sistemos nuo lėktuvų saugo žymiai efektyiau nei nuo raketinės artilerijos.

(34)
(0)
(34)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: