Armėnija paskelbė apie karinį spaudimą iš Putino: pradedamas kurti „SSRS 2.0“ - skelbiama, kas įeis į sudėtį  (2)

Maskva turi planų atkurti SSRS analogą: Armėnijai gresia pavojus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskva, matyt, tikrai turi planų atkurti SSRS analogą, pavojingais metodais skatindama Armėniją tapti vadinamosios Rusijos Federacijos ir Baltarusijos „sąjunginės valstybės“ nare.

Gruodžio 26 dieną Armėnijos saugumo tarybos sekretorius Armenas Grigorianas padarė atvirą pareiškimą visuomeninės televizijos eteryje, praneša Dialog.UA.

Jis leido suprasti, kad Maskva, be kita ko, daro karinį spaudimą tam, kad įtrauktų Armėniją į savo „SSRS 2.0“.

„Kalbant apie sąjunginę valstybę, natūralu, kad iš čia kyla spaudimas Armėnijai. Kai Armėnijos demokratija... tam priešinasi, ji patiria spaudimą karinės jėgos pavidalu (Konflikto Karabache eskalacija – red. .) Rugsėjo 13-oji taip pat yra susijusi su tuo. Daugeliu atvejų tai yra visos krizės motyvas“, – sakė Grigorianas.

Jis patikslino, kad Maskva taip pat verčia Armėniją suteikti Baku koridorių per savo teritoriją.

Maskvos reakcija buvo greita. Rusijos diktatoriaus spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas ėmė kaltinti Armėnijos saugumo tarybos sekretorių provokacijomis ir net apgaule.

 

„Nė vienas iš Rusijos pareigūnų to nesakė“, – tikino Putino režimo atstovas.

Verta pažymėti, kad Peskovas Kremliaus vardu ne kartą darė melagingus pranešimus. Pavyzdžiui, plataus masto Rusijos kariuomenės invazijos į Ukrainą išvakarėse jis atkakliai tikino, kad Rusijos Federacija neplanuoja jokio karo. Tai yra, Rusijos diktatoriaus spaudos sekretoriaus žodžiais tikėti neverta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(9)
(71)

Komentarai (2)