Žiauru: Putinas bando sukelti naują karą (Video)  ()

Buvęs Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkinas įvertino naujų karų tikimybę pasaulyje 2023 metais, paminėdamas Kiniją, Taivaną, Šiaurės ir Pietų Korėjas bei Serbiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos valstybės veikėjas ir diplomatas, nepaprastasis ir įgaliotasis Ukrainos ambasadorius Pavlo Klimkinas sakė, kad V. Putinas stengiasi užtikrinti, jog pasaulyje prasidėtų dar vienas karas. Visų pirma kalbama apie karą tarp Serbijos ir Kosovo.

Padėtį Balkanuose, taip pat Artimuosiuose Rytuose, ypatingai supurtys Kremlius. Apie tai ekspertas kalbėjo interviu metu su Vasilijumi Golovanovu.

„Balkanuose yra daug norinčių panaudoti praeitį savo naudai. Ir tai, beje, yra rimta užduotis ES, bet esu beveik tikras, kad ji su tuo susidoros. Manau, kad V. Putinas stengsis didinti nestabilumą ir Artimuosiuose Rytuose. Jam labai reikia, kad kiltų naftos ir dujų kainos“, – sakė P. Klimkinas.

Tada jis pažymėjo, kad orai yra Vakarų pusėje, nes Europoje šilta žiema, o dujų saugyklos užpildytos 90 proc. Tai reiškia, kad energetiniai svertai nebėra ginklai klasikine šio žodžio prasme. V. Putinui liko tik branduoliniai ginklai.

Kalbant apie situaciją su Kinija ir Taivanu, V. Klimkino teigimu, V. Putinas norėtų, jog šiame regione kiltų karinis konfliktas, tačiau Xi Jinpingas sugeba padaryti savo vertinimus ir išvadas.

 

„Manau, kad jis nori praryti Taivaną, o ne jį užkariauti, ir tai taps jo politinio palikimo dalimi. Kinų mentalitetas iš esmės skiriasi nuo vakarietiško. Viskas daroma palaipsniui, strategiškai, dedant visus šiuos žetonus, vėliavėles, o paskui stengiamasi užimti geriausią strateginę poziciją", – aiškino diplomatas.

Padėtis su Korėja yra dviprasmiška. Kaip pažymėjo ekspertas, visko gali būti. „Ar Kim Jong-unas eis į atvirą agresiją, man šiandien sunku prognozuoti. Mano draugai Seule to kol kas nemato, bet Šiaurės Korėjos režimo nuspėjamumas, žinoma, yra minimalus", – pabrėžė P. Klimkinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(4)
(23)

Komentarai ()