Macronas pažadėjo Zelenskiui galingą pagalbą! Į Ukrainą atriedės „Bastion“ ir AMX-10 RC – kas tai per ginklai? (Video)  ()

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sausio 4 dieną telefonu kalbėjosi su savo kolega prancūzu Emmanueliu Macronu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-05 Macronas pažadėjo Zelenskiui galingą pagalbą! Į Ukrainą atriedės „Bastion“ ir AMX-10 RC – kas tai per ginklai? (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po Ukrainos prezidento Zelenskio ir jo kolegos Emmanuelio Macrono telefono skambučio Ukrainos ginkluotosios pajėgos ruošiasi gauti dar vieną unikalią įrangą iš Prancūzijos.

 

Ukrainos prezidentas mini „lengvuosius tankus“ ir šarvuočius „Bastion“, kuriuos Ukraina jau gavo anksčiau. Abu aukščiausi pareigūnai taip pat aptarė „Ukrainos oro gynybos ir kitų gynybos pajėgumų stiprinimą“.

„Bastion“ – 10 vietų šarvuočiai, sveriantys 12,5 tonos, gaminami išskirtinai eksportui. Jis daugiausia parduodamas Afrikos šalims.

Išsamią informaciją pateikė „Reuters“ žurnalistas Idreesas Ali, kuris teigė, kad „lengvieji tankai“, apie kuriuos kalbama, yra prancūzų šarvuotos kovos mašinos AMX-10RC.

Pristatymo sąlygos ir kiekiai neskelbtini, tačiau derybos dėl kitų rūšių šarvuotos technikos tiekimo tęsiamos.

 

AMX-10RC yra 16 tonų sverianti transporto priemonė ant šešių ratų šarvuotos važiuoklės. Ji naudoja GIAT F2 105 mm piabūklą kaip pagrindinę ginkluotę ir du 7,62 mm kulkosvaidžius – vieną bendraašį ir vieną ant antstato. Įgulą sudaro keturi žmonės.

Per daugiau nei 40 tarnavimo metų AMX-10RC buvo atnaujintas nuo patobulintų šarvų iki optinės įrangos. Šiuolaikinė šios transporto priemonės modernizuota versija, atstovaujamos Prancūzijos ginkluotosiose pajėgose, AMX 10 RCR „Separ“.

 

Nors AMX-10RC apibūdinama kaip žvalgybinė transporto priemonė, turinti 105 mm pabūklą, AMX-10RC iš esmės yra ratinis tankas. Tačiau, nepaisant standartinio 105 mm kalibro, F2 ginklas nėra vieningas naudoti kitų tipų 105 mm NATO amuniciją, o vietoj to naudoja savo šaudmenis. Šis trūkumas atsiranda dėl transporto priemonės dydžio apribojimų ir atatrankos kompensavimo.

 

 

Tačiau svarbiausia, kad jis puikiai važiuoja bekele ir turi geras greičio vertes (kelyje 60 km/h, o bekelėje – 15 km/h). Be to, palyginti mažas svoris leidžia gabenti oru.

Kalbant apie bendrą AMX-10RC skaičių Prancūzijos armijoje, pagal „Military Balance“ vadovą, 2022 m. jų buvo 245. 2022 m. birželio mėn. Prancūzijos armija įvardijo skaičių 248. Nuo 2021 metų juos palaipsniui keičia kovinės žvalgybos mašinos „Jaguar“

Tai suteikia pagrindo manyti, kad Prancūzija galės suteikti bent kelias dešimtis tokių „ratinių tankų“ Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(0)
(40)

Komentarai ()