Susprogdintos elektros linijos Rusijoje: Belgorodo sritis liko be elektros  ()

Belgorodo srityje sudužo Rusijos smogiamasis ir žvalgybinis dronas, todėl daug rusų liko be elektros energijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo portalas „Militarny“, remdamasis vietinių „Telegram“ kanalų pranešimais.

Sausio 11 d. naktį socialinėje žiniasklaidoje pasirodė nuotraukos, kuriose užfiksuotas netoli Severny kaimo nukritęs bepilotis orlaivis. Vietiniai gyventojai teigia kurį laiką girdėję dūzgimą, o apie 23.15 val. jie pamatė ryškų blyksnį danguje ir tuo pat metu namuose užgeso šviesos. Žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad nukritęs dronas pažeidė aukštos įtampos elektros linijos laidus, o įvykio vietoje kilo gaisras.

„Militarny“ žurnalistai išnagrinėjo nuolaužų nuotraukas ir padarė prielaidą, kad Belgorodo srityje nukrito Rusijos žvalgybinis dronas „Forpost-RU“. Nuotraukose matoma bepiločio orlaivio gabenama valdomoji aviacinė bomba KAB-20S.

„Forpost“ yra Izraelio drono „Searcher MkII“ kopija, kurią Uralo civilinės aviacijos gamykla Jekaterinburge pagal oficialią licenciją gamina nuo 2012 m. Yra žvalgybinė ir smogiamoji-žvalgybinė šio drono versija.

2019 m. Rusijos gynybos ministerija pristatė patobulintą žvalgybinį bepilotį orlaivį „Forpost-R“, kurio naudingoji apkrova – 500 kg, greitis – iki 180 km/val., skrydžio trukmė – iki 18 valandų, o didžiausias aukštis – 6 km. Kūrėjai teigė, kad modifikaciją sukūrė atsižvelgdami į Rusijos karių patirtį, įgytą Sirijoje ir Donbase. 2021 m. rusai parodė smogiamąjį „Forpost-RU“ su mažomis raketomis ir valdomomis bombomis.

 

Forpost drono charakteristikos:

  • Ilgis: 6 m;
  • Sparnų plotis: 9,1 m;
  • Didžiausias pakeliamas svoris: 500 kg;
  • Naudingosios apkrovos svoris: iki 100 kg;
  • Kreiserinis greitis: iki 180 km/val;
  • Skrydžio trukmė: iki 18 valandų;
  • Didžiausias pakilimo aukštis: 5 km;
  • Ryšio diapazonas: 450 km;

 

Rusijos bepiločiai orlaiviai „Forpost“ buvo numušti Ukrainoje dar prieš plataus masto invaziją. Vieną iš jų 2015 m. netoli Vodyanės kaimo Donecko srityje nuleido specialiųjų pajėgų pulko „Dnepr-1“ kariai.

Prasidėjus plataus masto karui, Rusijos ginkluotosios pajėgos pradėjo dar dažniau naudoti bepiločius orlaivius. Vieną iš „Forpost“ Ukrainos pajėgos numušė 2022 m. gruodį. Yra žinoma, kad tokie dronai naudojami Ukrainos karių įrangai ir pozicijoms rasti, taip pat artilerijai nukreipti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(54)
(1)
(53)

Komentarai ()