Absoliučiai netikėta! „Rheinmetall“ skelbia nuslėptą informaciją apie Vokietijos „Leopard“ tankus  ()

Vokiečių koncerno „Rheinmetall“ sandėliuose yra 110 pirmojo ir antrojo modelių tankų „Leopard“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rheinmetall“ direktorių valdybos pirmininkas Arminas Pappergeris interviu „Bild am Sonntag“ teigė, kad koncerno saugomus tankus Ukrainai bus galima perduoti ne anksčiau kaip 2024 m. Pasak jo, „Rheinmetall“ saugo vos 22 „Leopard 2“ ir 88 „Leopard 1“ tankus.

„Bet be užsakymo šių tankų paruošti negalime, nes išlaidos siekia kelis šimtus milijonų eurų“, – sakė Pappergeris.

Įrangos restauravimas užtruks beveik metus, perspėjo „Rheinmetall“ vadovas. „Mašinos turi būti ne šiaip perdažytos, bet paruoštos naudoti mūšyje. Tankus reikia perrinkti. Taigi net jei rytoj bus priimtas sprendimas, kad mūsų tankai „Leopard“ gali būti išsiųsti į Kyjivą, pristatymas bus atidėtas iki kitų metų pradžios“, – paaiškino Pappergeris.

Pappergerio teigimu, „Leopard“ tankai yra svarbūs puolimo operacijose. Naudodami šią techniką, kariai gali pralaužti priešo gynybą ir užbaigti ilgą pozicinę kovą. Su „Leopard“ kariai gali nuvažiuoti dešimtis kilometrų per dieną.

 

Tai, beje, nereiškia, kad „Leopard“ tankai į Ukrainą atvyktų pavėluotai. „Rheinmetall“ saugomi tankai gali būti pradėti ruošti, bet tankus Ukrainai būtų galima perduoti iš Vokietijos pajėgų bazių, jei tik būtų priimtas toks sprendimas. Tie tankai yra paruošti naudojimui.

(22)
(63)
(-41)

Komentarai ()